معرفی بهترین کتاب های تحلیل بنیادی

  • تاریخ درج ۱۳ آذر ۱۳۹۶
  • تاریخ ویرایش ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
  • ۲۳ نظر
  • ۱۵۷۲۱ مشاهده
معرفی بهترین کتاب های تحلیل بنیادی

تحلیل بنیادی بررسی عواملی است که روی اقتصاد، صنعت و شرکت‌ها اثر می‌گذارد. همانند بسیاری از تحلیل‌های دیگر، در تحلیل بنیادی هدف این است که از تحرکات قیمت در آینده سود بدست آید.

تحلیل بنیادی شامل تجزیه و تحلیل گزارش‌های مالی شرکت، مدیریت و امتیازات رقابتی، رقبا و بازارهای مربوط به محصولات آن ‌است. در بررسی صنعت، شاید تحلیل بنیادی به بررسی عرضه و تقاضایی که برای محصولات شرکت وجود دارد پرداخته شود. در بخش بررسی اقتصاد کشور، تحلیل بنیادی به بررسی داده‌ها می‌پردازد تا رشد فعلی و آینده شرکت پیش‌بینی شود. برای پیش‌بینی قیمت سهام در آینده، تحلیل بنیادی تحلیل‌های مربوط به اقتصاد، صنعت و شرکت را با هم ترکیب می‌کند تا ارزش فعلی و ارزش آینده سهام شرکت را مشخص کند.

در صورتی که ارزش سهام شرکت برابر با قیمت فعلی سهام نباشد، تحلیلگر بنیادی به این نتیجه می‌رسد که قیمت سهام یا بیش از ارزش سهام است یا پایین‌تر از آن. تحلیلگر بنیادی عقیده دارد قیمت در نهایت به سمت این ارزش واقعی حرکت خواهد کرد.

معرفی بهترین کتاب های تحلیل بنیادی

برخی از کتاب‌هایی که برای یادگیری تحلیل بنیادی مفید هستند در زیر لیست شده‌اند.

ارزش گذاری سهام بر مبنای P/E نوشته سید محمد علی شهدایی

در این کتاب در خصوص خواستگاه نسبت قیمت به درآمد، عرضه و تقاضا، ارزش و قیمت، تیپ‌شناسی P/E، مدل نظری محاسبه P/E، مدل علمی محاسبه P/E، تقابل بین انواع EPS و محدودیت‌های P/E نوشته شده است.
این کتاب نوشته سید محمدعلی شهدایی است و توسط انتشارات بورس ارائه شده است.

تحلیل شرکت‌های سرمایه‌گذاری و ارزشیابی سهام در بورس نوشته سید محمد علی شهدایی

در این کتاب در خصوص ابزارهای معاملاتی، صنعت واسطه گری مالی، استانداردهای مالی، صورت‌های مالی اساسی و گزارش هیئت مدیره، گزارشات ادواری، پرتفوی بورسی و غیربورسی، ارزش فعلی و جداول PVIF نوشته شده است.
این کتاب توسط سید محمدعلی شهدایی نوشته شده است.

انتخاب سهام برتر به روش تحلیل بنیادی نوشته علی نقی رفیعی امام

در این کتاب در خصوص تحلیل اقتصاد کلان، تجزیه و تحلیل اقتصاد کلان، تجزیه و تحلیل بازارها، تجزیه و تحلیل صنعت، تحلیل اقتصاد خرد، تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی شرکت و سایر شاخص‌های کاربردی برای استفاده در فرآیند تحلیل، نوشته شده است.
این کتاب توسط علی نقی رفیعی امام نوشته شده است.

تحلیل بنیادی در بازار سرمایه نوشته سید محمد علی شهدایی

در این کتاب در خصوص مبانی مقدماتی تصمیم گیری فاندامنتال، تشخیص صنعت و طبقه برتر، تشخیص شرکت های برتر، صورت‌های مالی اساسی و نسبت‌های مالی و سایر پارامترهای تصمیم گیری نوشته شده است.
این کتاب نوشته سید محمدعلی شهدایی است و توسط انتشارات بورس ارائه شده است که یکی از بهترین کتاب های تحلیل بنیادی در این حوزه می باشد .

چگونه سهام سودآور را انتخاب کنیم؟ نوشته مورنینگ استار / پائول لارسون

کتاب “چگونه سهام سودآور را انتخاب کنیم” مفهوم مزین یا بازدارنده‌های اقتصادی و نقش آن در شناسایی توانایی واقعی شرکت در طول زمان را مورد بررسی قرار می‌دهد. در مجموع، مزیت اقتصادی را می‌تواند نوعی مزیت رقابتی طولانی مدت نامید که به شرکت اجازه می‌دهد تا میزان سودآوری خویش را در طول زمان به شدت افزایش دهد.

به عبارت دیگر، شرکت‌ها با داشتن مزیت‌های اقتصادی گسترده، قادر خواهند بود در بلندمدت برای سهامداران خود ارزش آفرینی کنند. بنابراین شما به عنوان یک سرمایه گذار باید توجیه خویش را به چنین شرکت‌های معطوف کنید.
این کتاب نوشته مورنینگ استار / پائول لارسون است.


نتیجه گیری

منابع موردنیاز برای یادگیری تحلیل بنیادی را خدمت شما ارائه کردیم، با این منابع می‌توانید دانش اولیه برای تحلیل بنیادی را بدست آورید. نکته مهم تمرین و پیگیر بودن برای یادگیری است. در آینده سایر منابع به همین مطلب اضافه می‌شود.

23 پاسخ به “معرفی بهترین کتاب های تحلیل بنیادی”

  1. AJ5783 گفت:

    سلام
    اگر کارگزاری بتونه برای افرادی که تازه وارد بورس شده اند چند سهام را که تحلیل شده باشه ، معرفی کنه خیلی عالیه./ تشکر

    ۰
  2. AJ0291 گفت:

    سلام/// پس تحلیل تکنیکال به تنهائی بدون تحلیل بنیادی و داشتن علم اقتصادی مناسب و... کارساز نیست؟

    ۰
  3. AH6355 گفت:

    سلام خدمت شما ایا کسانی که مسلط بر رشته حسابداری هستنددر تحلیل بنیادی قوی تر هستند؟

    ۰
    • Agah گفت:

      سلام
      این موضوع قطعیت ندارد اما بدیهی است افرادی که که رشته آنها حسابداری است، بر مفاهیم و صورتهای مالی تسلط دارند و این امر در تحلیل و درک بهتر تاثیر بسزایی دارد.

      ۰
  4. Amir04550 گفت:

    سلام
    مطلب خوبی بود، امیدوارم ادامه داشته باشه

    ۰
  5. agah08608 گفت:

    عالی بود.درصورتی که امکان دارد پیشرفته تحلیل بنیادی باشد بد نیست

    ۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عدد را وارد کنید: