تحلیل صورتهای مالی (۱)
- ۱۳ اسفند ۱۳۹۶
- Agah
- ۸۸ نظر
- ۲۱۶۳۷ مشاهده

در تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی شرکتهای بورسی یکی از مهمترین منابعی که برای بررسی کمی و کیفی عملکرد و وضعیت یک شرکت و همچنین مقایسه آن با رقبای خود در صنعت در دست داریم، صورتهای مالی و گزارشهای آن شرکت است. از دیگر کاربردهای این گزارشها میتوان به امکان مقایسه دورههای مختلف با یکدیگر اشاره کرد.
پیشتر در بلاگ بآشگاه مشتریان کارگزاری آگاه و مطلب صورتهای مالی انواع گزارشهای مالی بهصورت کامل توضیح داده شده است. در اینجا به توضیح نحوه استفاده هر یک از صورتهای مالی میپردازیم. گزارشهای مالی شامل ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد، سود و زیان جامع و همچنین گزارشهای هیئتمدیره و یادداشتهای همراه است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که هدف اصلی تهیه انواع صورتهای مالی، تمرکز بر ادامه فعالیت واحد تجاری است.
صورتهای مالی در یک نگاه
هدف اصلی صورتهای مالی ارائه اطلاعاتی از وضعیت و عملکرد مالی و انعطاف ساختار شرکت بهصورت خلاصه شده است. در صورتهای مالی اطلاعاتی در خصوص جریانات نقدی به وجود آورنده سود عملیاتی، جریانات نقدی مربوط به افزایش یا کاهش سرمایه، اخذ وام، انتشار سهام و … قابلمشاهده است. شرکتها صورتهای مالی خود را بهصورت حسابرسی شده و حسابرسی نشده منتشر میکنند. این گزارشها در بازههای زمانی ۶ماهه یا ۱۲ماهه در سایت کدال درج میشود. گزارشهای حسابرسی شده به این معنی است که یک موسسه بهعنوان ناظر به بررسی صحت تهیه و ارائه صورتهای مالی مطابق با قوانین و استانداردها میپردازد. اما در گزارشهای حسابرسی نشده، تائید موسسه ناظر بر روی صورتهای مالی وجود ندارد. استفادهکنندگان از صورتهای مالی در هر گروه که باشند ازجمله سرمایهگذاران، اعتباردهندگان، مدیران شرکت و تحلیلگران، به اطلاعات کامل و معتبری نیاز دارند. این اطلاعات میتواند درخصوص موارد زیر باشد:
- سودآوری
- ثبات واحد تجاری
- هرگونه تغییری که منجر به افزایش یا کاهش سودآوری و عدم ثبات شود.
اطلاعاتی که از صورتهای مالی استخراج میشود، میتوانند در تصمیمات شرکتی زیر تعیینکننده باشند:
۱- سرمایهگذاری یا عدم سرمایهگذاری در اوراق بهادار
۲- تصمیم به ادغام شرکت یا تحصیل شرکتهای دیگر
۳- ارزیابی عملکرد شعب شرکت
۴- تصمیم برای ورود به سرمایهگذاریهای پرریسک
۵- اعتبارسنجی برای دریافت وام و تسهیلات
۶- تصمیم به اخذ سیستم اعتباری منعطف یا محدود در قبال مشتریان شرکت
۷- پیشبینی سود و جریان نقدی آتی شرکت
برای دریافت اطلاعات از وضعیت کلی شرکت به کدام بخش از صورتهای مالی باید مراجعه نماییم؟
- برای اطلاع از وضعیت منابع اقتصادی شرکت، باید به بخش داراییها در ترازنامه مراجعه کنیم.
- برای دریافت اطلاعات درخصوص حقوق بستانکاران شرکت باید به قسمت بدهیها در ترازنامه مراجعه نماییم.
- بهمنظور اطلاع از جریان ورودی منابع اقتصادی شرکت، باید به صورت سود و زیان مراجعه کنیم. باید در نظر داشته باشیم درآمدهای شرکت از چند طریق کسب شده است:
- از محل فروش محصولات و خدمات حاصل میشود.
- از محل سودهای معاملاتی که منجر به افزایش دارایی میشود.
- از طریق حقوق صاحبان سهام یا به دلیل سرمایهگذاریهای دیگر کسب میشود.
- جریان خروجی منابع اقتصادی شرکت، بهصورت هزینه شناسایی میگردد. لذا برای اطلاع از این آیتم باید بهصورت سود و زیان مراجعه نماییم.
برای ثبت نام در دوره تحلیل بنیادی کلیک نمایید:
روش تحلیل صورتهای مالی
اولین بخشی که در تحلیل یک شرکت به آن پرداخته میشود، تعیین ماهیت کسبوکار شرکت و سابقه فعالیت آن است. در این بررسی ابتدا باید توضیحی درخصوص صنعتی که شرکت در آن فعال است و همچنین زمینه فعالیت آن داده شود. این مباحث در اساسنامه و آگهیهای رسمی شرکت قابل مشاهده است. در مطالب آینده به تفضیل به نحوه انجام تحلیل بنیادی برای یک شرکت خواهیم پرداخت.
دومین بخشی که درخصوص شرکتها باید مورد بررسی قرار گیرد، صورتهای مالی آنها است. در این بخش به توضیح مختصری درباره شیوههای تحلیلی رایج این گزارشها میپردازیم.
۱-دریکی از روشهای تحلیلی که به روش تحلیل عمودی مشهور است، تحلیلگر فارغ از اندازه شرکت، این امکان را دارد تا شرکتهای موجود در یک صنعت را با هم مقایسه نماید.
۲- در یکی از روشهای تحلیلی که به روش تحلیل افقی معروف است، اقلام موجود در صورت سود و زیان، بر مبنای مبلغ فروش شرکت و بهصورت درصدی محاسبه و بیان میشود. همچنین از این روش برای محاسبه برخی از نسبتهای مالی استفاده میشود که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
۳- یکی دیگر از بخشهایی که برای تحلیل شرکت باید به بررسی آن پرداخت، بررسی ریسک آن است. انواع ریسکهایی که بهصورت عمومی در شرکت بررسی میشود شامل؛ریسک تکنولوژی، ریسک ملاحظات قانونی، ریسک ورود رقبای جدید و ریسک رکود در صنعت است. هر یک از این ریسکها با توجه به ماهیت صنعت و شرکت متفاوت است. شایان ذکر است این تحلیل در کنار سایر روشهای تحلیلی بهمنظور تکمیل آن بهکار برده میشود.
موارد موردنیاز برای تحلیل یک شرکت:
- موضوع فعالیت شرکت
- ترکیب سهامداران
- ساختار و میزان سرمایه
- فروش داخلی و خارجی شرکت به تفکیک
- نسبتهای نقدینگی شرکت و میانگین صنعت
- نسبت آنی شرکت و صنعت
- نسبتهای اهرمی شرکت و صنعت
- نسبتهای سودآوری شرکت و صنعت
- نسبتهای بازار
- تسهیلات اخذشده
- سود هر سهم
- پیشبینی سود و بودجه
- درآمدها و هزینهها
- روند تولید
- روند فروش
انواع صورتهای مالی
الف) ترازنامه:
برای دریافت اطلاعات مهم درخصوص منابع و داراییهای شرکت، باید به ترازنامه مراجعه کنیم. اطلاعاتی که از این گزارش استخراج میشود عبارت است از:
- دارایی شرکت (از طریق آورده سهامداران یا از طریق وام کسب میشود.)
- میزان استقراض از دیگران
- منابع و مصارف شرکت
(ازجمله این منابع ومصارف میتوان به تسهیلاتی که شرکت دریافت کرده است، حسابهایی که باید بپردازد، سرمایه شرکت، سود انباشته، خرید داراییهای ثابت، خرید مواد اولیه، موجودیهای نقد و سپردههای بانکی، اشاره کرد.)
الف-۱) اطلاعات موجود
بهطورکلی اطلاعاتی که در صورت ترازنامه وجود دارد، دربرگیرنده چند آیتم اصلی و مهم برای شرکت است که در ذیل به بیان آنها میپردازیم؛
- داراییهای نقد، وجه نقد یا معادل وجه نقد (اوراق بهادار با سررسید کمتر از ۹۰ روز)
- مطالبات،حسابها و اسناد دریافتنی
- پیشپرداخت هزینه
- موجودی کالا و مواد
- اموال، تجهیزات و ماشینآلات شرکت
- سرمایهگذاریها
- داراییهای نامشهود
- داراییهای مالی
در یک تقسیمبندی کلی دیگر که بر مبنای بازههای زمانی صورت میگیرد، اطلاعات موجود در ترازنامه بهصورت زیر تقسیم میشوند:
دارایی جاری: داراییهای که انتظار میرود طی یک سال یا یک چرخه عملیاتی(هرکدام طولانیتر است)، به وجه نقد تبدیل شود.
دارایی غیر جاری: داراییهایی که انتظار میرود طی یک سال یا یک چرخه عملیاتی(هرکدام طولانیتر است)، به وجه نقد تبدیل نشود.
بدهی جاری: تعهداتی که طی یک سال یا یک چرخه عملیاتی تسویه میشود.
بدهی غیر جاری: تعهداتی که طی یک سال یا یک چرخه عملیاتی تسویه نمیشود.
به دو دلیل میتوانیم اجزای ترازنامه را به دو گروه جاری و غیرجاری تقسیم نماییم:
- دسترسی به اطلاعات مربوط و قابل اتکا
- دسترسی به میزان نقدشوندگی داراییها
موجودی کالا بخش مهم دیگری در ترازنامه است که برای محاسبه انواع نسبتهای مالی و همینطور برای تعیین سود و زیان شرکت مورداستفاده قرار میگیرد.
الف-۲) کاربرد ترازنامه
از اطلاعات موجود در ترازنامه برای تعیین منافع آتی، اثر معاملات یا رویدادهای مشخص و همچنین میزان تسلط مالکانه سهامداران استفاده میشود. همچنین در آن اطلاعات طبقهبندیشدهای در خصوص ماندههای پایان دوره، میاندوره و اطلاعات سال قبل وجود دارد که برای مقایسه وضعیت مالی شرکت در دورههای مختلف موردتوجه قرار میگیرد.
یکی از کاربردهای اصلی ترازنامه، استفاده در تعیین ارزش شرکت است. در ترازنامه انواع ارزش برای داراییها شناسایی میشود که از بخش داراییها قابلاستخراج هستند. این ارزشها شامل ارزش تاریخی، ارزش جاری، ارزش فعلی داراییها، ارزش تصفیهای، ارزش جایگزینی، ارزش دفتری و ارزش اسمی است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از ارزشهای گفته شده میتوانید به مطلب ارزشگذاری سهام شرکتها در بورس اوراق بهادار مراجعه نمایید.
الف-۳)نتیجهگیری از ترازنامه
پس از بررسی ترازنامه باید بتوانیم به چند سؤال پاسخ دهیم، پاسخ به این سؤالات در تحلیل مناسب و کارآمد ترازنامه مهم است.
۱-آیا نقدینگی شرکت برای پرداخت بدهیهای کوتاهمدت شرکت کافی است؟
۲-آیا شرکت منابع لازم برای تسویه بدهیهای بلندمدت را در اختیار دارد؟
۳-صورتوضعیت شرکت در مقایسه با سایر شرکتهای مشابه چگونه است؟
ب) سود و زیان:
بر اساس گزارش سود و زیان میتوانیم بفهمیم که یک شرکت در طول یک سال چقدر پول به دست آورده یا چقدر ضرر دیده است. این گزارش به ارزیابی عملکرد شرکت طی یک دوره زمانی میپردازد. صورت سود و زیان برای گروه سرمایهگذاران و اعتباردهندگان اهمیت بیشتری نسبت به سایرین دارد.
ب-۱)اطلاعات موجود
ازجمله مواردی که میتوان از صورت سود و زیان استخراج کرد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اطلاعاتی در خصوص سود سهام پرداختنی
- سیاست تقسیم سود
- نتایج عملکرد شرکت در زمینهی ایجاد درآمد و هزینه
- درآمدهای عملیاتی شرکت
- بهای تمامشده کالای فروش رفته
- هزینههای مالی، اداری و عمومی
- درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی
- قیمت هر محصول
- انواع درآمدهای شرکت مانند درآمد حاصل از سرمایهگذاریها
- سودهای حاصل از سپردههای بانکی
- سودآوری شرکتهای زیرمجموعه
- میزان EPS شرکت
- نسبت P/E
با استفاده از این اطلاعات میتوانیم جداول پیشبینی خود را برای دورههای مالی آینده تهیه و منتشر نماییم.
اقلام موجود در صورت سود و زیان به ۳ گروه کلی تقسیم میشود:
اقلام عملیاتی: این اقلام بهطور مستقیم به موضوع فعالیت اصلی شرکت مربوط هستند، ماهیتی عادی دارند و وقوع آنها مستمر است. مانند تولید و فروش. این آیتم به مبلغ ناخالص در صورت سود و زیان اضافه میشود. شایان ذکر است این درآمدها با هزینههای عملیاتی تهاتر نمیشوند.
اقلام غیرعملیاتی: آن دسته از اقلامی هستند که غیرعادی بوده و وقوع آنها مستمر است. مانند فروش دارایی ثابت در یک شرکت تولیدی. اقلام غیرعملیاتی به مبلغ سود خالص اضافه میشود.
اقلام مترقبه: آن دسته از اقلامی هستند که غیرعادی بوده و وقوع آنها غیرمستمر است. در واقع در آینده پیشبینی نمیشود که این دسته از اقلام مجدداً به وقوع بپیوندند. مانند خسارت ناشی از وقوع حوادث طبیعی. اقلام غیرمترقبه در سود و زیان پس از کسر مالیات لحاظ میگردد.
مفاهیم اساسی در صورت سود و زیان:
EBITDA: این آیتم نشاندهنده سودآوری شرکت قبل از کسر بهره، مالیات و استهلاک داراییها است.
EBIT: این آیتم سود عملیاتی قبل از کسر بهره و مالیات است. چنانچه بخواهیم تأثیر مالیات و تأمین مالی شرکت را در سود عملیاتی نشان دهیم، از این مفهوم استفاده میکنیم.
EAT: این مفهوم عبارت است از سود خالص پس از کسر مالیات که آخرین ردیف در صورت سود و زیان بوده و شامل همه درآمدها و هزینهها است.
EPS: این آیتم سود یا درآمد هر سهم را نشان میدهد و از اهمیت ویژهای برای سرمایهگذاران برخوردار است. این داده ورودی یکی از پرکاربردترین نسبتهای مالی تحت عنوان P/E محسوب میشود.
هزینه مربوط به بهای تمامشده کالا: این آیتم گروههای مختلفی از هزینهها را شامل میشود. ازجمله این هزینهها میتوان به هزینه مواد و دستمزد و سربار،هزینههای انبار (غیر از فرایند تولید) اشاره کرد.
ب-۲) کاربرد
با استفاده از صورت سود و زیان و شناسایی اقلام اساسی در آن میتوانیم هرگونه تغییر را در آنها تحلیل کنیم. نمونههایی ازاینگونه تحلیلها به شرح زیر است:
- تغییر در بهای تمامشده شرکت:
میتواند ناشی از تغییر در مقدار تولید شرکت، تغییر در نرخ حمل مواد یا خرید آن باشد.
- تغییر در درآمد عملیاتی:
میتواند ناشی از تغییر در بهای تمامشده کالا، افزایش فروش یا افزایش قیمتها باشد.
- تغییر در هزینههای اداری و عمومی:
میتواند ناشی از افزایش حقوق کارکنان، کرایههای حمل و هزینه فروش باشد.
- تغییر در هزینه مالی:
میتواند به دلیل افزایش در میزان وام دریافتی و تغییر در نرخ بهره باشد.
- تغییر در درآمدها و هزینههای غیرعملیاتی؛
میتواند ناشی از تغییر در سود حاصل از سپردههای بانکی، سود و زیان ناشی از تسعیر مطالبات ارزی شرکت باشد.
از کاربردهای اصلی صورت سود و زیان، میتواند به موارد زیر اشاره کرد:
۱-برای تهیه و تنظیم جداول پیشبینی
۲-برای تعیین استهلاک داراییها، افزایش بدهی و ورود جریانات نقدی
۳-برای استخراج موارد حائز اهمیت شرکت نظیر درآمدهای خالص و ناخالص، درآمدهای عملیاتی شامل؛ فروش، حقالزحمه، سود تضمینشده، سود سهام و حق امتیاز.
۴-شناسایی سیاست شرکت در خصوص هزینه و درآمد. سیاستهای شرکت در این خصوص میتواند استراتژی محافظهکارانه یا تهاجمی باشد.
۵- برای مقایسه شرکتها میتوانیم پس از استخراج هزینهها از صورت سود و زیان، آن را با هزینههای شرکتهای مشابه در یک صنعت مقایسه کنیم.
ب-۳)نتیجهگیری
با تحلیل یک صورت سود و زیان، باید بتوانیم به سؤالات زیر پاسخ دهیم؛
۱-افزایش درآمد شرکت از کدام روش اتفاق افتاده است؟
- افزایش تعداد واحدهای فروختهشده
- افزایش نرخ فروش
- یا ترکیبی از هر دو
۲- آیا با افزایش تعداد کالاهای ساختهشده در انبار تولیدکننده، روند سودآوری شرکت در آینده افزایش خواهد یافت؟
۳-وضعیت سودآوری شرکت در مقایسه با سایر شرکتهای همصنعت خود چگونه است؟
جمعبندی
صورتهای مالی منبع مناسبی است برای استخراج اطلاعاتی که ما را در تحلیل وضعیت یک شرکت به لحاظ بنیادی کمک میکند. این موضوع مهم است که بدانیم اطلاعات موجود در این گزارشهای مالی، چه نکاتی را در اختیار ما میگذارد تا بتوانیم بازده بیشتری در سرمایهگذاری خود کسب کنیم یا ضرر خود را کاهش دهیم. در این مطلب تلاش شد تا بهطور خلاصه نکات مهم دو صورت مالی ترازنامه و صورت سود و زیان را مرور کنیم. در مطلب تحلیل صورتهای مالی (۲) به تجزیه و تحلیل صورت سود و زیان جامع، صورت جریان وجوه نقد و همینطور یادداشت های مالی خواهیم پرداخت.
مطالب وبلاگ واقع مفیده. خیلی خوشحالم که مشتری کارگزاری آگاه شدم
سلام دوست عزیز
همراهی شما باعث افتخار ماست.
با سلام . دوستانی که علاقه دارند اطلاعات بیشتری در مورد تحلیل بنیادی بدست آورند کتاب "تجزیه و تحلیل صورتهای مالی" اثر پنمن با ترجمه ی دکتر پارسائیان میتواند بسیار مفید واقع شود.
سلام خسته نباشید زحمات شما جای تقدیر دارد.
چرا تکنیکالیست ها اصلا به تحلیلهای فندومنتالی بها نمیدن و روش کار نمی کنند؟
باسلام
بعضی از تحلیلگران تکنیکالیست قطعا مسایل بنیادی براشون اهمیت دارد و در سرمایه گذاری ترتیب اثر میدهند. بعضی از تحلیلگران هم چون اطلاعات کافی از تحلیل بنیادی ندارند صرفا به تکنیکال بسنده میکنند.
سلام میشود برای من هم کد بورسی بفرستین؟
سلام دوست عزیز
برای دریافت کد بورسی و آنلاین معاملات سهام میتوانید به سایت ex.agah.com مراجعه بفرمایید.
جهت اطلاع بیشتر هم می توانید به مطلب ” راهنمای دریافت کد معاملاتی بورس اوراق بهادار و کد آنلاین در کارگزاری آگاه” مراجعه کنید.
سلام کلاس آموزشی را چگونه میتوان ثبت نام کرد؟
سلام مشتری گرامی
جهت ثبت نام کلاس های آموزشی به بخش "آموزش "سایت باشگاه مراجعه بفرمایید.
سلام درباره قانون جدید بورس در ارتباط با ندادن پیش بینی سود بیشتر توضیح دهید؟ یعنی دیگه صورتهای مالی ارسال نخواهد شد
با سلام و احترام دوست گرامی
صورت های مالی منتشر می گردد ولی شرکت ها EPS یا سود هر سهم را اجازه پیش بینی ندارند و فقط بر اساس عملکرد گذشته خود می توانند آنرا محاسبه و اعلام کنند.
باسلام و تشکر از مطالب عالی تون... درخواست و درواقع پیشنهادی داشتم راجع به مطالب اموزشی که میگذارید لطفا فایل پی دی اف اون رو هم بگذارید. امثال بنده که عادت داریم از روی کاغذ مطالب رو بخونیم توی پرینت این مطالبتون خیلی دردسر داریم اما اگر فایل پی دی اف مطلب رو بگذارید براحتی قابل پرینته و بدون غلط های ویرایشی هس
سلام دوست عزیز
با توجه به اینکه مطالب آموزشی نیاز به ویرایش و بروزرسانی دارند، لذا امکان قرار دادن فایل پی در اف در سایت وجود ندارد.
مقاله مفیدی هست.
سلام
آیا فرمولی برای بدست آوردن ارزش ذاتی یک شرکت وجود داره؟اگه بشه توضیح بدید
باسلام و احترام
محاسبه ی ارزش ذاتی هر سهم یک شرکت در حیطه تحلیل بنیادی قرار دارد و بسته به نوع شرکت، عوامل صنعت آن و... متفاوت است و لذا قالب یک فرمول نمی گنجد.
ممنونم بابت پاسخگوییتون
آیا در آموزش هایی که در باشگاه قرار دادین هستش؟منبعی لطف میکنین بگید تا درموردش بخونیم.
مرسی
سلام دوست عزیز
ارزش فعلی جریانات نقدی که داراییهای شرکت در آینده برای سرمایهگذاران دارد را ارزش ذاتی میگویند
که از تقسیم ارزش ذاتی بر تعداد سهام منتشر شده، ارزش ذاتی هر سهم بهدست میآید.
شما می توانید برای اطلاعات بیشتر به مطلب " ارزش گذاری سهام شرکت ها در بورس اوراق بهادار" مراجعه بفرمایید.
مطالبتون مفید و ارزشمند هستند
سپاس فراوان
سلام تشکر از مطالب ارزشمند و عرضه اطلاعات مفید.
شب خوش
واقعا عالی .. استفاده کردیم
سوالات هر چی میگذرد سختتر شده به طوری برای حل یکی از آنها ساعت ها وقت صرف کرد به نظرم هر چی سخت تر شود بهتر میباشد.
ضمن عرض سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز؛
سطح سوالات بآشگاه با گذشت زمان و افزایش سطح دانش بآشگاه و مشتریان افزایش یافته و برای پاسخ دهی به آنها نیاز به بررسی، تحقیق و یادگیری بیشتر در زمینه های بورسی و مالی و بازاری است. هدف این بخش افزایش دانش مالی و اقتصادی و بورسی افراد و به کار بستن آن است. ضمن اینکه می خواهیم روش های صحیح جستجو و مطالعه را بیاموزیم. از شما بابت صرف وقت و انرژی در بخش مسابقات و همچنین ارائه نظرات و پیشنهادات موثرتان کمال تشکر را داریم.
کسی که با تحلیل فاندامنتال کار میکنه نباید دیگه اصلا با تحلیل تکنیکالی کار کند؟
باسلام دوست عزیز
این موضوع به استراتژی افراد و پلن معاملاتی آنها بستگی دارد. قطعا داشتن اطلاعات کافی، هم از نظر تحلیل بنیادی و هم تحلیل تکنیکال به افراد جهت سرمایه گذاری مطمئن و کم ریسک، کمک بسزایی خواهد کرد.
سلام
من فقط خواستم بگم از شعبه کارگزاری اصفهان و نحوه پاسخ دهیشون به زیر دیپلم ها کاملا ناراضیم...طرز برخوردشون اصصلا مناسب نیست
والسلام
سلام
در صورت امکان مشخصات خود ر درج نمایید تا امکان پیگیری و رسیدگی وجود داشته باشد. با سپاس
من *** عباسیان هستم . دیگه چه مشخصاتی باید بدم؟
من مدرک تحصیلی ندارم ولی در حد ابتدایی بلدم. از کارگزاری آگاه تقاضا دارم :
۱- یا موقع ثبت نام و معاملات اولیه برای بی سوادها وقت بیشتری بذارند و توجیهشون کنند و یه توضیح مختصر راجع به پنل آگاه و نحوه کار باهاش بدهند .نه اینکه با دعوا و لحن بد و خشن باهاشون صحبت کنند.
۲- یا همون نرم افزار مرتبط با تحصیل کرده ها (آسا) رو در اختیارشون بذارند تا بتونند از یه با سواد برای معاملاتشون کمک بخواهند
۳- یا اصلا بی سوادها رو ثبت نام نکنید و خودتون رو راحت کنید و ما رو هم اینقدر با این سن و سال بی احترام نکنید...
یا حق
با سلام مجدد
ضمن عذرخواهی بابت دلخوری پیش آمده برای شما، به اطلاعتون می رسونیم کارگزاری آگاه به همه افراد حتی افرادی که مدرک تحصیلی کافی را ارائه نکرده اند، خدمات خود را ارائه می کند. تنها تفاوت در این است که بر اساس محدودیت سازمان بورسی، افرادی که مدک دیپلم را احراز ننمایند، می توانند با درخواست آفلاین سفارش خود را به کارگزاری اعلام نمایند.
در همین بخش بلاگ نیز می توانید از مطالب مربوط به نحوه معاملات بهره مند شوید یا در همایش ها یا کلاس های غیرحضوری اولیه شرکت کنید.
بار دیگر از حضور شما پوزش می طلبیم.
سلام وقت بخیر
از مطالب مفیدی که ارائه کردید ممنونم
ضمنا در مورد سئوال با کد ۹۶۱۲۰۲۹ تحلیل تکنیکال تصور می کنم گزینه ۱و۴ صحیح باشند و هردو هم مفهوم و هم ارزند همچنین گزینه ۲ و۳ نیز هم مفهوم باشند اگر اشتباه می کنم لطفا راهنمایی کنید.
در مورد سئوال ۹۶۱۲۰۲۸ دانش بازار سرمایه نیز به در گزارشات شرکت غپینو چنین در صدهایی که درجوابها بود مشاهده نمی شد لطفا راهنمایی کنید
باتشکر
ضمن عرض سلام و احترام خدمت شما؛
دوست عزیز در خصوص سوال ۹۶۱۲۰۲۹ به اطلاع می رسانیم که۹۶۱۲۰۲۹ واگرایی معمولی منفی، بیانگر ایجاد ضعف در خریداران است اما الزاما به معنای افزایش قدرت فروشندگان نیست. اگر پس از واگرایی منفی قیمت یک آرایش نزولی به خود بگیرد قدرت فروشندگان نسبت به خریداران بیشتر می شود. بنابر این گزینه ۴ صحیح نیست.
یعنی لزوماً با کاهش قدرت خریداران، قدرت فروشندگان افزایش نمی یابد و می تواند ثابت باشد.
در خصوص سوال شماره ۹۶۱۲۰۲۸ به اطلاع می رسانیم برای پاسخ به این سوال باید با مراجعه به کدال در آخرین پیش بینی مبلغ فروش، گروه آدامس شیک را به کل فروش تقسیم و در صد ضرب کنیم. پیش بینی مبلغ فروش برابر با ۳۱۳,۶۵۲ و مبلغ کل فروش برابر با ۲,۷۲۷,۹۳۷ است.
با تشکر
سلام میشه لطف کنید منو راهنمایی کنید من به سطح بیستون رسیدم اما تخفیف کارمزد برام اعمال نمیشه.. باید چکار کنم تا برام فعال بشه تخفیف کارمزد؟؟
سلام
دوست بزرگوار نوع عضویت شما کاربر است و مشتری کارگزاری نیستید. در حقیقت معامله ای با کارگزاری آگاه انجام نداده اید که برای شما تخفیفی لحاظ شود.
سلام ببخشید میشه مند راهنمایی کنید. من به سطح بیستون رسیدم اما تخفیف کارمزد برام اعمال نمیشه.. چرا؟؟؟ کدم ak5879
سلام
شما در روز ۱۶ اسفند به سطح بیستون رسیده اید. در زمانی که معامله روز ۱۶ اسفند خود را انجام دهید، همچنان در سطح کاربر بوده اید.
و در ساعات بعد از معامله با معرفی شدن به عنوان معرف به سطح بیستون صعود کرده اید.
در زمان محاسبه تخفیف کارمزد، سطح شما در همان لحظه محاسبه تخفیف ملاک عمل است و نه پس از آن.
واقعا مطالباتون عالی هست،خوشحالم که کارگزاری من آگاه هست و جای هیچگونه نگرانی واسه من نزاشته،هم از لحاظ آموزش هم تراکنش مالی به موقع،من که از کیفیت آگاه کاملا راضی هستم
سلام
اگه ممکنه یه مطلب مخصوص ترازنامه بصورت مجزا بزارید.دو ستون ترازنامه رو توضیح بدید.امکانش هست؟
سلام دوست عزیز
جهت آشنایی با صورتهای مالی و ترازنامه میتوانید مطلب "بررسی صورت های مالی شرکت های بورسی: ترازنامه" و فیلم های آموزشی بخش تحلیل بنیادی مقدماتی، مراجعه بفرمایید.
جالب بود. ممنون از تهیه کنندگان این مطالب مفید
بسیار بسیار مفید بود - تشکر فراوان
بسیار عالی و سپاسگزارم
سلام.در طی سالیانی که در بورس فعالیت میکنم با کارگزاریهای زیادی کار کردم ولی هیچ کدام از کارگزاریها از نظر شفافیت ،بحث اعتبار ، انظباط،آموزش و مدیریت به گرد آگاه نمیرسن.
سلام دوست عزیز
از لطف شما سپاسگزاریم و خوشحالیم از اینکه در این مسیر همراه ما هستید.
مقاله مفیدی بود. ممنون
اگه کارگزاری در نسخه نرم افزار موبایلش یک امکان تحلیل صورت مالی شرکت قرار بده خیلی خوبه به طوریکه با ورود اطلاعات خودش تحلیل کنه
سلام دوست عزیز؛
ضمن سپاس از ارائه نظر و پیشنهاد به اطلاع میرسانیم پیشنهاد شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت امکان، ترتیب اثر خواهیم داد.
با تشکر
مطالب خوبی بود.با تشکر
با عرض سلام و خسته نباشید
سوال
بنیان گذار فن حسابداری دوبل یا دوطرفه کیست؟
مشکل فنی داره
سلام دوست گرامی،
اگر امکان دارد به مشکل فنی که وجود دارد واضح تر اشاره بفرمایید.
با تشکر
سلام چطور میشه فیلم های آموزشی بورس رو دریافت کنم ؟
سلام دوست عزیز
جهت مشاهده فیلم های آموزشی به "فیلمهای آموزشی رایگان" بلاگ بآشگاه مراجعه بفرمایید.
کارشناس تکتیکال شدن سختر است یا فندومنتال؟
سلام
هردو روش تحلیل کاربردی است ولی تحلیل بنیادی سخت تر و زمان بر تر هست و کارشناس فاندامتال شدن سخت تر
اطلاعات بسیار مفیدی بود. ممنون از کارگذاری به خاطر آمزش هایی که ارائه میده
لطفا هرگونه مقاله و یا کتابی که برای افزایش اطلاعات اقتصادی مفید هستند معرفی کنید
با سپاس
با سلام و تقدیم احترام دوستان گرامی
مباحث مالی و اقتصادی در عین تعمق از گستردگی فراوان برخوردار هستند و بدیهی است که در هر زمینه منابع فراوانی وجود دارد. در صورت بیان علاقه و یا حیطه کاریتان و به اندازه دانش و بضاعت ناچیز خودمان، منابع معتبر و کاربردی را خدمتتان عارض خواهیم شد.
باعثه دلگرمیه که همه سوالات رو در اسرع وقت جواب میدید حتی سوالات تکراری رو..... واقعا جایه تشکر داره
میشه بیشتر درباره سهم خریدن یا رانت بازی سهام ها توضیح بدین ممنوم
میشم
باسلام و تشکر از مطالب عالی تون… درخواست و درواقع پیشنهادی داشتم راجع به مطالب اموزشی که میگذارید لطفا فایل پی دی اف اون رو هم بگذارید. امثال بنده که عادت داریم از روی کاغذ مطالب رو بخونیم توی پرینت این مطالبتون خیلی دردسر داریم اما اگر فایل پی دی اف مطلب رو بگذارید براحتی قابل پرینته
سلام
باتوجه به اینکه مقالات در برهه های مختلف ممکن است ویرایش شود، از این رو فایل پی دی اف قرار داده نمی شود. برای مطالعه مطالب به صورت فیزیکی می توانید مطالب را کپی و به نرم افزار word منتقل کنید.
با عرض ادب و احترام ،سلام
از اینکه این مطالب مفید را در بلاگ می گذارید بسیار ممنونم وجای تشکر و قدردانی دارد .
پیشاپیش فرا رسیدن نوروز ۹۷ را به همه مسئولین باشگاه و کار گزاری آگاه و اعضای باشگاه تبریک گفته امید وارم سال جدید توام با شادی و پیروزی و سلامتی برای همه دوستان گرانقدر باشد. سال نو مبارک
با عرض سلام خدمت شما دوست عزیز
سال نوی شما هم مبارک.
موفق و پیروز باشید
سلام
چطور میتوانیم این اطلاعات نگهداری کنیم،،،تا در مواقع لازم مطالعه کنیم،،،،
سلام
شما در هر زمان میتوانید به بآشگاه بلاگ مراجعه نمایید و آن را مطالعه کنید.
سلام
انگار اطلاعات شما بعداز مدتی پاک میشود،،،،؟
برای همین میخواستم، ذخیره شون کنم،،،،،
سلام
خیر. هیچ اطلاعاتی در بلاگ پاک نمی شود. شما با استفاده از کادر جستجو می توانید به کلیه مقالات پیشین مراجعه کنید.
سلام
ببخشید بنده تازه شروع به آموزش بورس کردم و اطلاعاتم پایینه فیلمای تو سایت رو هم دیدم که خیلی عالی بود
قصد دارم تو کلاسای آموزشی هم شرکت کنم
اگه امکانش هست چن تا منبع خوب در مورد آموزش مقدماتی تا پیشرفته بورس بهم پیشنهاد کنید >
واقعا ازتون بخاطر سایت خوبتون ممنونم
سلام دوست عزیز
بهترین منبع برای آموزش بورس، شرکت در کلاس های آموزشی است که کارگزاری آگاه برگزار می کند. این دورهها به صورت حضوری و مجازی از مبتدی تا پیشرفته برگزار می گردد.
لذا جهت اطلاع از کلاس ها و ثبت نام، زمان برگزاری آن به بخش "آموزش "سایت بآشگاه مراجعه بفرمایید.
با سلام و تبریک سال نو لطفا چگونگی ردیابی مطالبآموزشی و تازه های وبلاگ را بفرمایید ممنون از محبتتان
سلام
دوست عزیز آخرین مطالب منتشر شده در بلاگ در همان صفحه اول قابل مشاهده است بدیهیست که مطالب قدیمی را در صفحات بعدی بلاگ می توانید مشاهده نمایید.
همچنین در سمت راست بلاگ بآشگاه در قسمت "دسته ها" می توانید مطالب آموزشی را بصورت دسته بندی شده مشاهده نمایید.
با سلام
مطلب بسیار مفید وجمع وجوری بود،ممنون از تلاش همکارانتان در جهت افزایش دانش بورسی کاربران.
سلام و خداقوت
بسیار عالی و آموزنده از شما به خاطر این مطالب آموزشی ، تشکر میکنم
-دریکی از روشهای تحلیلی که به روش تحلیل عمودی مشهور است، تحلیلگر فارغ از اندازه شرکت، این امکان را دارد تا شرکتهای موجود در یک صنعت را با هم مقایسه نماید.
۲- در یکی از روشهای تحلیلی که به روش تحلیل افقی معروف است، اقلام موجود در صورت سود و زیان، بر مبنای مبلغ فروش شرکت و بهصورت درصدی محاسبه و بیان میشود. همچنین از این روش برای محاسبه برخی از نسبتهای مالی استفاده میشود که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
۳- یکی دیگر از بخشهایی که برای تحلیل شرکت باید به بررسی آن پرداخت، بررسی ریسک آن است. انواع ریسکهایی که بهصورت عمومی در شرکت بررسی میشود شامل؛ریسک تکنولوژی، ریسک ملاحظات قانونی، ریسک ورود رقبای جدید و ریسک رکود در صنعت است. هر یک از این ریسکها با توجه به ماهیت صنعت و شرکت متفاوت است. شایان ذکر است این تحلیل در کنار سایر روشهای تحلیلی بهمنظور تکمیل آن بهکار برده میشود. سلام
در مورد سوال مربوط به تحلیل یک شرکت در بند دو موارد فوق بیان شده تحلیل افقی از طریق صورت سود وزیان و همچنین نسبت های مالی در صورتی که شما در سوال ذکر کردید صورت های مالی یعنی شامل ۵ صورت مالی میشود ..... همچنین در بند یک تحلیل عمودی تحلیلگراندازه شرکت را مورد بررسی قرار میدهد سوال در کل به نظر من ایراد دارد لطفا بررسی نمایید... با تشکر
در ضمن در بند یک آمده که تحلیل گر در تحلیل عمودی اندازه شرکت را مورد بررسی قرار میده در صورتی شما جواب سه را نادرست اعلام کردید به منبع مراجعه کنید متوجه میشوید امیدوارم بررسی انجام گیرد.. باز هم متشکرم
با سلام و احترام
باتوجه به اینکه در گزینه اول تحلیل شرکت با استفاده از تحلیل افقی مد نظر بوده است و تعریف تحلیل افقی به شرح زیر است:
تجزیه و تحلیل افقی، تغییراتی که بر روی اقلام صورت های مالی سال های مختلف اتفاق افتاده است را نشان می دهد و روابط اقلامی که در صورت های مالی مقایسه ای به صورت هم ردیف قرار گرفته اند را تعیین می کند.
با توجه به گزینه ۳ تحلیل عمودی، تحلیلی است که با توجه به اندازه شرکت، انجام میگیرد که عبارتی نادرست بوده و باتوجه به منبع، تحلیل عمودی تحلیلی است که فارغ از اندازه شرکت، شرکتهای هم صنعت را مورد بررسی قرار میدهد.
سلام بر دوستان خیلی خوشحالم تونستم با کارگزاری آگاه وارد بورس بشم مطالب باشگاهش هم خیلی زیباست به امید روزهای خوب
با سلام
موضوع بخوبی تشریح شده .ممنون از توجه کارشناسان ب نیازهای کاربران.خداقوت.
با سلام
یه مطلب که برخی وقتها ذهن من را مشغول میکنه اینه که اگر سود و زیان یه شرکت برای تصمیم سرمایه گذاران مهم است چرا سهامی است که مدت هاست شرکت گفته ما زیان ده هستیم اما همچنان پر تقاضا دنبال میشه و حتی برخی موارد با صف خرید روبرو است و شرکتی دیگر که مبلغ سودش شاید بیش ار ۲۰ درصد قیمت سهامش باشد بصورت عادی دنبال میشود ؟
با سلام و احترام
در مکانیزم عرضه و تقاضا نمادها فقط سود سالانه و به عبارت دیگر سود تقسیمی آنها مد نظر قرار نمی گیرد. برخی نمادها همانطور که خودتان فرمودید زیان ده هستند اما بنا به دلایلی مثل سود سرمایه ای (نوسان گیری) و یا بعضا برای بدست آوردن یک جایگاه عضو هیئت مدیره، ارزش خالص دارایی، چشم انداز میان مدت و بلند مدت و... مورد اقبال عموم قرار می گیرند.
نسبتهای سرمایه گزاری را لطفا توضیح دهید.
سلام
نسبت های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند که از مهمترین آنها می توان به نسبت بدهی، نسبت کل بدهی به ارزش ویژه و نسبت مالکانه اشاره کرد. برای مطالعه بیشتر اینجا را کلیک کنید. موفق باشید
سلام و عرض ادب
خیلی خیلی ممنون بابت اطلاعات مفیدتون
با سلام
تشکر از مطالب خوب آگاه
کارگزاری آگاه بهترین سطح ایده پردازی را دارا میباشد
به امید موفقیت بیشتر
باسلام وخسته نباشید مطالب آموزشی باشگاه واقعا مفید و کاربردیه ،تشکربابت زحماتتون
در تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی شرکتهای بورسی یکی از مهمترین منابعی که برای بررسی کمی و کیفی عملکرد و وضعیت یک شرکت و همچنین مقایسه آن با رقبای خود در صنعت در دست داریم، صورتهای مالی و گزارشهای آن شرکت است
پس داریم که
صورتهای مالی منبع مناسبی است برای استخراج اطلاعاتی که ما را در تحلیل وضعیت یک شرکت به لحاظ بنیادی کمک میکند
مطلب جامع و مرتبی بود وبه صورت طبقه بندی شده مطالب مهم در صورتها رو مشخص کرد،متشکرم
تحلیل صورت های مالی نیاز به کمی اطلاعات حسابداری هم داره که به نظرم برای همه مناسب نیست
با سلام
نکات مهم دو صورت مالی. ترازنامه و صورت سود و زیان
با تحلیل یک صورت سود و زیان، باید بتوانیم به سؤالات زیر پاسخ دهیم؛
۱-آیا نقدینگی شرکت برای پرداخت بدهیهای کوتاهمدت شرکت کافی است؟
۲-آیا شرکت منابع لازم برای تسویه بدهیهای بلندمدت را در اختیار دارد؟
۳-صورتوضعیت شرکت در مقایسه با سایر شرکتهای مشابه چگونه است؟