بهترین صندوق سرمایه گذاری کدام است؟

  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
  • ۳۲۱ نظر
  • ۹۹۹۹۹ مشاهده
بهترین صندوق سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری برای شهروندانی که می‌خواهند سرمایه گذاری بی‌دردسری در بازار بورس و اوراق بهادار داشته باشند، بهترین گزینه محسوب می‌شوند. مخصوصا برای کسانی که به دلیل نداشتن دانش کافی بورسی یا نداشتن وقت، نمی‌توانند به صورت مستقیم در بازار سهام معامله کنند. البته باید در نظر داشت که انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری پیش‌نیازهایی دارد که باید در نظر گرفته شود؛ از شناخت انواع صندوق‌ها و عملکرد مالی آن‌ها، تا استراتژی مالی شخص سهامدار و برنامه او برای آینده. در این مقاله، معیارهای انتخاب مطمئن ترین صندوق سرمایه گذاری آگاه را با هم بررسی می‌کنیم.

چگونه صندوق سرمایه گذاری انتخاب کنیم؟

 

آشنایی با انواع صندوق‌های سرمایه گذاری

قبل از شناسایی صندوق‌های سرمایه گذاری لازم است انواع صندوق‌ها را بشناسید. صندوق های سرمایه گذاری به نسبت نوع دارایی و چگونگی معاملات هر واحد، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • صندوق درآمد ثابت: در صندوق های درآمد ثابت، بیش از ۹۰ درصد دارایی‌های صندوق در ابزارهای مالی درامد ثابت همچون سپرده‌های بانکی و اوراق مشارکت و … سرمایه گذاری می‌شود. ریسک سرمایه گذاری در صندوق‌های درامد ثابت، پایین‌تر از باقی صندوق‌ها است. بعضی از صندوق‌های درامد ثابت، سود ماهیانه و ثابتی را به صورت نقدی به سهامداران پرداخت می‌کنند که اغلب کمی بیشتر از سود سپرده‌های بانکی است.
  • صندوق سهامی: صندوق سهامی پرریسک‌ترین نوع صندوق های سرمایه گذاری است. در این نوع صندوق‌ها، بیش از ۷۰ درصد دارایی صندوق صرف خرید سهام شرکت‌های بورسی می‌شود. در حقیقت بازدهی در این نوع صندوق‌ها تابعی از رفتار کلی بازار سرمایه است. البته در این بین گردانندگان صندوق نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. معمولا در صندوق‌های سهامی سود ثابتی به سهامدار پرداخت نمی‌شود بلکه بازدهی بر اساس تفاوت قیمت خرید و فروش هر واحد صندوق معین می‌شود. البته صندوق زمرد آگاه از جمله صندوق‌های سهامی است که پرداخت سود دوره‌ای نیز دارد.
  • صندوق مختلط: صندوق مختلط به لحاظ میزان ریسک بین صندوق درامد ثابت و صندوق سهامی جای می‌گیرد. در صندوق‌های مختلط بین ۴۰ تا ۶۰ درصد سرمایه در ابزار دارایی درامد ثابت یا سهام شرکت‌های بورسی سرمایه گذاری می‌شود. در صندوق‌های مختلط نیز سود ثابتی به سهامداران پرداخت نمی‌شود.
  • صندوق کالایی: صندوق های کالایی مبتنی بر یک دارایی پایه هستند و ارزش آن‌ها متناسب با کالای پایه افزایش می‌یابد یا کاهش پیدا می‌کند. صندوق طلا در میان صندوق‌های کالایی بیشترین طرفدار را دارد. طلا همواره به عنوان یکی از مطمئن‌ترین ابزار سرمایه گذاری سنتی شناخته می‌شود. صندوق‌های طلا بیش از ۹۰ درصد داریی خود را در سپرده‌های یک روزه سرمایه گذاری می‌کنند. قیمت اونس طلای جهانی و همچنین تغییرات قیمت ارز، دو رکن تاثیرگذار بر بازدهی صندوق‌های‌ طلا در بورس است.
  • صندوق قابل معامله (ETF): صندوق های سرمایه گذاری جدا از نوع دارایی، بر اساس چگونگی معاملات هم به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. صندوق‌های قابل معامله، فرایندی شبیه به سهام شرکت‌های موجود در بورس دارند. سهامدار می‌تواند با داشتن کد بورسی و استفاده از سامانه‌های معاملاتی، اقدام به خرید و فروش واحدهای صندوق کند.
  • صندوق مبتنی صدور و ابطال: در صندوق های صدور ابطال، فرایند خرید و فروش در سامانه اختصاصی صندوق یا به صورت حضوری در شعب انجام می‌شود. قیمت خرید و فروش واحدها نیز بر اساس NAV صندوق محاسبه می‌شود.
انواع صندوق های سرمایه گذاری

عوامل موثر در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری

همانطور که توضیح دادیم، صندوق های سرمایه گذاری انواع مختلفی دارند اما بر چه اساس و اولویت‌هایی باید صندوق مناسب را انتخاب کنیم؟ می‌توان گفت انتخاب بهترین و مطمئن ترین صندوق سرمایه گذاری بر اساس معیارهای زیر انجام می‌شود:

  1. میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار
  2. سابقه بازدهی صندوق
  3. استراتژی زمانی سرمایه‌گذار
  4. وضعیت بورس

عوامل موثر در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری

۱/ میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار

اولین و مهمترین عامل تاثیرگذار در انتخاب مطمئن‌ترین صندوق سرمایه گذاری، میزان ریسک‌پذیری شما است. همانطور که گفتیم، صندوق‌ها بر اساس نوع دارایی به چند دسته تقسیم می‌شوند.

اگر نمی‌توانید ریسک حضور در بازار سرمایه و تغییرات شاخص را به جان بخرید، صندوق درآمد ثابت گزینه مناسبی برای شما است.

صندوق‌های درامد ثابت به دلیل نوع دارایی، ریسک بسیار پایینی دارند. البته باید در نظر داشت، هرچه میزان ریسک پایین‌تر باشد، میزان بازدهی نیز پایین‌تر است. سرمایه‌گذاران این نوع صندوق‌ها، سود ثابتی به عنوان بازدهی دریافت می‌کنند؛ سودی که اغلب کمی بیشتر از سود سپرده‌های بانکی است.

اما اگر فرد ریسک‌پذیری هستید و سود بیشتر می‌خواهید، صندوق سهامی گزینه مناسبی برای شما است. بیشترین درصد دارایی این نوع صندوق‌ها در خرید سهام شرکت‌های بورسی صرف می‌شود و بنابراین، بازدهی آن‌ها منوط به وضعیت بازار و البته نوع مدیریت صندوق است.

اگر توانایی پذیرش حد متعادلی از ریسک را دارید، صندوق مختلط و طلا گزینه مناسبی برای شما است. در این صندوق‌ها سود ثابتی در کار نیست اما با ریسکی پایین‌تر از صندوق‌ سهامی مواجه خواهید شد.

۲/ سابقه صندوق

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با تجمیع وجوه سهامداران و مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار توسط کارشناسان بورسی اداره می‌شوند.

توجه به سابقه صندوق، سازمان و موسسه تاسیس‌کننده آن، اسامی مدیران و سبدگردانان و همچنین میزان بازدهی صندوق، از دیگر عوامل موثر در انتخاب یک صندوق سرمایه گذاری است.

صندوق‌هایی که در بازار بورس و اوراق بهادار فعالیت دارند، دارای سایت اطلاع‌رسانی هستند. شما می‌توانید در این سایت به مطالعه اساسنامه، مرامنامه، امیدنامه و گزارش عملکرد صندوق بپردازید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

لازم است بررسی کنید صندوق در نوسانات بازار، دوره رکود یا شکوفایی بورس، چه عملکردی داشته است. آیا گردانندگان صندوق توانسته‌اند از سرمایه سهامداران محافظت کنند؟

۳/ افق زمانی سرمایه‌گذاری

یکی از نکات موثر در انتخاب بهترین و مطمئن ترین صندوق سرمایه گذاری افق زمانی است. سرمایه‌گذار باید بداند قرار است در چه بازه زمانی به سود برسد. سرمایه‌گذاری ممکن است کوتاه‌مدت، میان‌مدت یا بلندمدت باشد.

در سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت، رفتن به سمت ریسک بیشتر برای به دست آوردن بازدهی بالاتر، دور از ذهن نیست. سرمایه‌گذار می‌تواند با مطالعه دقیق تاریخچه صندوق، به سمت صندوق‌ سهامی یا مختلط برود. مخصوصا در شرایطی که اقتصاد تورم‌زا باشد؛ یعنی شرایطی که سود ثابت صندوق‌های درامد ثابت جوابگوی هدر رفت سرمایه به نسبت تورم نباشد.

اما در سرمایه‌گذاری بلندمدت، باید سبد سرمایه‌گذاری تشکیل داد. به نسبت شرایط اقتصادی و همچنین میزان سرمایه و ریسک‌پذیری، می‌توان به سمت تملک صندوق‌های سهامی و درامد ثابت رفت. یعنی هم به فکر سرمایه اولیه بود و هم ریسک سرمایه‌گذاری را به جان خرید.

۴/ وضعیت بازار بورس

وضعیت بازار بورس، یکی از مهمترین معیارهایی است که باید هنگام انتخاب صندوق سرمایه گذاری در نظر بگیرید.

زمانی که شاخص بورس روند نزولی دارد و به اصطلاح شاهد بازار خرسی هستیم، صندوق درامد ثابت بهترین گزینه است. این صندوق‌ها البته نمی‌توانند جلوی ضرر تورم را بگیرند اما سود آن‌ها نسبت به سپرده‌های بانکی بیشتر است، ثبات دارند و خیال‌تان را از بابت حفظ اصل سرمایه راحت می‌کنند.

صندوق‌های یاقوت و همای آگاه، از نوع صندوق‌های درامد ثابت و قابل معامله در بورس هستند که به سادگی و از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود می‌توانید برای خرید و فروش آن‌ها اقدام کنید. مدیریت حرفه‌ای، سهولت در سرمایه‌گذاری، قابلیت نقدشوندگی بالا و بازدهی بیشتر از سپرده بانکی از جمله مزایای این صندوق‌ها هستند. به علاوه، صندوق همای پرداخت سود نقدی نیز دارد و می‌تواند به افزایش درامد ماهانه شما نیز کمک کند.

صندوق‌های طلا نیز گزینه‌ای مناسب برای روند نزولی بازار هستند. بازار طلا به صورت سنتی به عنوان بازاری اطمینان‌بخش و راهکاری برای حفظ ارزش پول شناخته می‌شود. با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا، بدون دردسرهای خرید و فروش فیزیکی، از بازدهی این فلز گرانبها بهره‌مند می‌شوید.

صندوق زرین آگاه از نوع صندوق‌های مبتنی بر طلا و قابل معامله در بورس است. شما می‌توانید به سادگی و با چند کلیک در زرین آگاه سرمایه‌گذاری و طلا را به سبد دارایی‌های خود اضافه کنید.

هنگامی که شاهد شروع روند صعودی در بازار بودید (با استفاده از روش‌های تحلیل تکنیکال یا دریافت مشاوره حرفه‌ای)، می‌توانید سرمایه خود را به صندوق‌ سهامی اختصاص دهید و از بازدهی بیشتری بهره‌مند شوید. برای سرمایه‌گذاری در سهام، بسته به میزان سرمایه و اهداف خود، یکی از صندوق‌های مشترک آگاه، زمرد یا آگاس را انتخاب کنید.

گزینه دیگر این است که سبدی از انواع مختلف صندوق‌ها تشکیل دهید و بسته به وضعیت بازار، ترکیب این سبد را تغییر دهید. مثلا در بازار نزولی بیشترین درصد سبد را به صندوق‌های درامد ثابت و طلا اختصاص دهید و در بازار صعودی، درصد صندوق‌های سهامی را بیشتر کنید. به این ترتیب هم از مزیت مدیریت حرفه‌ای صندوق‌ها بهره‌مند شده‌اید و هم استراتژی خود را متناسب با وضعیت بازار تدوین کرده‌اید.

بهترین صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت آگاه

صندوق‌های درآمد ثابت مناسب سهامداران ریسک‌گریز بازار سرمایه هستند؛ یعنی کسانی که حفظ اصل سرمایه را در اولویت استراتژی مالی خود قرار می‌دهند.
کارگزاری آگاه با دو صندوق از بهترین صندوق درآمد ثابت «همای» و «یاقوت» میزبان سرمایه سهامداران ریسک‌گریز بازار سرمایه است. صندوق «همای» آگاه، که به اسم صندوق حرفه‌ای‌های بازار معروف است، با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۳۹۹ تاسیس شد.
این صندوق به سهامداران خود به صورت ماهانه سود نقدی پرداخت می‌کند؛ سودی که بیشتر از سود تعلق گرفته به سپرده‌های بانکی است. صندوق «همای» از نوع ETF است. یعنی سهامداران می‌توانند واحدهای این صندوق را مانند سهام شرکت‌های بورسی با سامانه‌های آنلاین خرید و فروش سهم مانند آساتریدر آگاه معامله کنند.
صندوق «یاقوت» هم در سال ۱۳۹۹ با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار تاسیس شد. این صندوق درآمد ثابت سود نقدی به سهامداران خود پرداخت نمی‌کند اما به صورت روزشمار و بر اساس آنچه در اساسنامه آمده، به ارزش واحدهای آن اضافه می‌شود. صندوق «یاقوت» نیز از نوع ETF است.
هر یک از این دو صندوق طرفداران خاص خود را دارند اما صندوق همای آگاه به عنوان پربازده‌ترین صندوق درامد ثابت بازار شناخته می‌شود.

بهترین صندوق سهامی

در بین صندوق‌های سهامی بازار، صندوق «مشترک آگاه» سرآمد است. این صندوق از زمان تاسیس خود یعنی ۱۳ سال پیش تا کنون (اسفند ۱۴۰۰) بیش از ۳۷ هزار درصد سود نصیب سهامداران خود کرده است. یعنی اگر سهامداری ۱۳ سال پیش یک واحد از این صندوق را به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان خریده بود، امروز سرمایه‌ او ۳۷ میلیون تومان بود! صندوق «مشترک آگاه» از نوع صندوق‌های مبتنی بر صدور و ابطال است.
دیگر صندوق سهامی کارگزاری آگاه، صندوق «هستی بخش» آگاه است. از جمله ویژگی‌های آگاس می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • بزرگترین صندوق سهامی قابل معامله
  • بیشترین دارایی تحت مدیریت در صندوق های سهامی ETF
  • بیشترین تعداد مشتریان خرد
  • پربازده‌ترین صندوق سهامی ETF سهامی در ۵ سال اخیر
  • بیش از ۳ هزار درصد بازدهی از زمان تاسیس تا کنون

بهترین صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس

صندوق‌های قابل معامله یا ETF نقدشوندگی بیشتری نسبت به صندوق‌های صدور و ابطال دارند. به همین خاطر بین سهامداران محبوب‌تر هستند.
صندوق هستی بخش آگاه که با نماد آگاس خرید و فروش می‌شود، از نوع صندوق‌های etf سهامی است که با داشتن بیشترین حجم معاملات و بیشترین دارایی تحت مدیریت در میان همتایان خود، می‌توان به عنوان یک صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس شناخته شود. صندوق همای آگاه نیز به عنوان پربازده‌ترین صندوق درامد ثابت بازار شناخته می‌شود و با پرداخت سود نقدی ماهانه، بهترین گزینه برای مدیریت ریسک سبد سهام محسوب می‌شود.

بهترین صندوق سرمایه گذاری مختلط

صندوق مختلط به لحاظ میزان ریسک و بازده، حد وسط صندوق‌ سهامی و درآمد ثابت قرار می‌گیرد. برای پیدا کردن مناسب‌ترین صندوق سرمایه گذاری مختلط بازار، می‌توانید از وب سایت فیپیران استفاده کنید.
کارگزاری آگاه مدیریت یک صندوق مختلط را به عهده دارد که البته از نوع صندوق‌های نیکوکاری است. صندوق‌های نیکوکاری مانند دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری، نقدینگی را از سوی سرمایه‌گذاران تجمیع و در دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند. سپس همه یا بخشی از سود به امور خیریه اختصاص می‌یابد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از این روش، ضمن حفظ اصل سرمایه خود، در پروژه‌های نیکوکارانه شرکت کنند.
صندوق مختلط «یکم نیکوکاری» آگاه اولین صندوق نیکوکاری در بازار سرمایه ایران محسوب می‌شود و از ابتدای تاسیس تا کنون، ۱۹۸۳ درصد سود به دست آورده است.

بهترین صندوق های سرمایه گذاری مشترک

از بین صندوق‌های کارگزاری آگاه، بر اساس توضیحات ارائه شده، صندوق «مشترک آگاه»، بهترین گزینه است. صندوقی که در ۱۳ سال گذشته بیشتر از هر بازار مالی دیگری اعم از بازار سرمایه، بازار ملک، بازار سکه و ارز و بازار خودرو سود نصیب سهامداران خود کرده است.
در میان صندوق‌های ETF نیز چنان که اشاره کردیم، صندوق هستی بخش آگاه یا آگاس، رتبه نخست را به خود اختصاص می‌دهد.

مقایسه صندوق های سرمایه گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری بر اساس نوع دارایی و نحوه معاملات به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. از طرف دیگر صندوق‌ها بر اساس صلاحدید مدیریت و ارکان دیگر تصمیم‌گیر صندوق، نسبت به خرید سهام یا اوراق درآمد ثابت اقدام می‌کند. برای مقایسه صندوق های سرمایه گذاری لازم است هر صندوق را صندوق‌های دیگر از همان نوع بسنجید. همان طور که اشاره کردیم، وب سایت فیپیران امکان این مقایسه را برای شما فراهم می‌کند.
هر نوع صندوق، ویژگی‌ها و ریسک و بازدهی مورد انتظار خاص خود را دارد. شما می‌توانید با در نظر گرفتن میزان ریسک‌پذیری و استراتژی و اهداف مالی خود، یک یا چند صندوق را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید. در ادامه، صندوق های سرمایه گذاری آگاه را با هم مقایسه می‌کنیم:

صندوق سهامی «مشترک آگاه» به عنوان پربازده‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری در کشور شناخته می‌شود. این صندوق برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود. در نمودار زیر، بازدهی صندوق مشترک آگاه را در مقایسه با وضعیت کلی بازار بورس مشاهده می‌کنید.

مقایسه بازده صندوق مشترک آگاه و بورسصندوق هستی بخش آگاه که با نماد «آگاس» در فرابورس حضور دارد، یک صندوق ETF سهامی است که به عنوان صندوق ۵ ستاره بازار سرمایه شناخته می‌شود. بالاترین حجم معاملات و بیشترین دارایی تحت مدیریت در میان صندوق‌های ETF سهامی، از جمله ویژگی‌های آگاس هستند. در نمودار زیر، بازدهی آگاس را در مقایسه با وضعیت کلی بازار بورس مشاهده می‌کنید:

مقایسه بازده صندوق هستی بخش آگاه و بورسصندوق زمرد آگاه، یکی دیگر از صندوق‌های سهامی و مبتنی بر صدور و ابطال در بازار بورس است. مهمترین ویژگی این صندوق، پرداخت سود دوره‌ای است. سرمایه‌گذاران می‌توانند تصمیم بگیرند که این سود را به صورت نقدی دریافت کنند یا آن را به سرمایه‌گذاری مجدد اختصاص دهند. این ویژگی یعنی در روندهای صعودی بازار، می‌توانید درامد خود را با سرمایه‌گذاری در زمرد افزایش دهید و سودی به مراتب بیشتر از سپرده‌های بانکی به دست آورید. مانند صندوق‌ سهامی، زمرد آگاه برای افرادی که ریسک‌پذیری بالا و افق زمانی بلندمدت دارند، گزینه‌ای عالی محسوب می‌شود. در نمودار زیر، بازده صندوق زمرد را در مقایسه با بازده بورس مشاهده می‌کنید:

مقایسه بازده صندوق زمرد آگاه و بورسدر صندوق‌های درآمد ثابت، سهم ابزار مالی درآمد ثابت بیشتر از سایر دارایی‌ها است. همین امر موجب ثبات بازدهی و ریسک پایین صندوق می‌شود. صندوق همای آگاه پربازده‌ترین صندوق درامد ثابت در بورس ایران است و به سرمایه‌گذاران خود سود نقدی ماهانه پرداخت می‌کند. همان طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید، این صندوق از ابتدای تاسیس تا کنون یک روند ثابت با شیب ملایم صعودی داشته و با این ویژگی توانسته است دارایی سرمایه‌گذاران را در نوسانات بازار حفظ کند:

مقایسه بازده صندوق درآمد ثابت و بورس
صندوق یاقوت آگاه از نوع صندوق‌های درامد ثابت است که سود آن از افزایش قیمت واحدها به دست می‌آید. در صورتی که تمایلی به دریافت سود نقدی ندارید و می‌خواهید با خرید صندوق درامد ثابت، ریسک سبد سهام خود را مدیریت کنید، یاقوت یک گزینه عالی برای شما محسوب می‌شود. در نمودار زیر، بازدهی صندوق را در مقایسه با بازدهی بورس مشاهده می‌کنید:

مقایسه بازده صندوق یاقوت و بورس


سخن آخر

یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس، خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری است اما انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری در شرایط امروز اقتصاد ایران کار آسانی نیست. شما باید با شناخت انواع صندوق‌ها و همچنین مزیت‌ها و نقاط ضعف‌شان و با توجه به استراتژی مالی خود، سبدی از دارایی‌های مختلف را تشکیل دهید؛ سبدی که می‌تواند هم میزبان صندوق‌های درامد ثابت باشد و هم صندوق‌های سهامی و مختلط. برای آشنایی بیشتر با خدمات مدیریت دارایی آگاه، به وب سایت agahinvest.com مراجعه کنید.

321 پاسخ به “بهترین صندوق سرمایه گذاری کدام است؟”

  1. AU2416 گفت:

    مطلب بسیار کامل و مفید بود

    ۹
  2. AS9277 گفت:

    با سلام و تشکر
    خیلی ممنون از مطالب جامعتون
    من که جایی این مطالب کامل را یکجا ندیده بودم

    ۱۵
  3. AT8718 گفت:

    با سلام
    آیا از طریق آنلاین کارگزاری اگاه هم میشه از صندوقها با شرایطی که مرقوم شده خریداری نمود؟
    کارمزد خرید از این صندوقها چند درصد هست؟
    تشکر

    ۱۶
    • Agah گفت:

      با سلام و احترام
      در این خصوص تیم فنی ما در حال راه‌اندازی این سامانه هستند، در حال حاضر برای خرید واحدهای صندوق برای اولین بار، باید به صورت حضوری با مدارک هویتی خود به شعب کارگزاری آگاه مراجعه کنید. و پس از احراز هویت می‌توانید به صورت آنلاین از طریق وب‌سایت صندوق‌ها نسبت به صدور یا ابطال واحدهای خود اقدام کنید.
      در خصوص کارمزد صندوق باید به امیدنامه هر صندوق مراجعه کنید که در وب‌سایت هر صندوق وجود دارد.

      ۱۶
  4. AJ8472 گفت:

    توضیح کامل و کافی بود
    ممنون

    ۲۰
  5. AT3996 گفت:

    باتشکر از مطلب خوب شما بابت معرفی انواع صندوق های سرمایه گذاری

    ۳۶

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

عدد را وارد کنید:

1 2 3 43