راهنمای دریافت کد معاملات برخط (آنلاین) آتی کالا در کارگزاری آگاه
- ۴ آذر ۱۳۹۴
- ۱۹۶ نظر
- ۱۰۵۷۶۵ مشاهده

بازار آتی کالا، به عنوان یکی از بخشهای بازار سرمایه، طرفداران زیادی دارد. ویژگیهای بازار آتی کالا مثل وجود اهرم مالی، بازدهی بالا، فراهم بودن شرایط متنوع برای انجام معاملات (مثلا آربیتراژ یا معاملات آپشن و…) باعث جذب سرمایهگذاران به این بازار شده است اما برای فعالیت در بازار آتی کالا، باید به دو موضوع توجه کرد: اول کسب اطلاعات و دانش کافی در زمینه چگونگی انجام معاملات و دوم طی کردن سلسله مراتب دریافت کد معاملات برخط؛ چرا که کد معاملاتی بازار آتی، با کد معاملاتی بازار سهام تفاوت دارد. در ادامه این مطلب با چگونگی دریافت کد معاملاتی برخط (آنلاین) برای افراد حقیقی و حقوقی، افتتاح حسابهای در اختیار بورس و پشتیبان و نحوه انتقال کد معاملات آتی به کارگزاری آگاه آشنا خواهیم شد.
کد معاملاتی آتی چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله ذکر شد، کد معاملاتی بازار آتی با کد معاملاتی بازار سهام تفاوت دارد. برای درک این تفاوت، ابتدا باید بدانیم که کد معاملاتی آتی چیست؟
کد معاملات آتی عبارت است از شناسهای منحصر به فرد و متشکل از ۹ عدد، که برای افراد حقیقی با اعدادی چون ۲۰۰۰ یا ۲۰۰۰۰ و برای افراد حقوقی با اعدادی مانند ۱۰۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰۰ آغاز میشود. معاملهگران بازار آتی به واسطه این کد در سامانه معاملاتی بورس کالا شناسایی میشوند. این کد در سامانه معاملاتی بازار سهام اعتباری ندارد و مخصوص انجام معاملات برخط (آنلاین) آتی کالا است.
مراحل دریافت کد آتی کالا
برای دریافت کد معاملاتی آتی کالا، شما باید به یکی از شعب کارگزاری مراجعه و مراحلی را طی کنید. بنابراین در ابتدا مراحل دریافت کد آتی کالا را ذکر و ادامه جزئیات مربوط به هر مرحله را توضیح خواهیم داد.
مراحل دریافت کد آتی کالا:
- مراجعه حضوری به یکی از شعب کارگزاری آگاه و اعلام درخواست مبنی بر دریافت کد معاملاتی آتی
- تکمیل فرمها و ارائه مدارک
- معرفی شماره حسابهای در اختیار بورس و پشتیبان (در ادامه تفاوت این دو حساب توضیح داده میشود.)
- ارسال مدارک به بورس کالا و دریافت تاییدیه (این مرحله توسط کارگزاری انجام میشود.)
- مراجعه حضوری به کارگزاری و امضای فرمهایی که توسط بورس کالا تایید شدهاند.
- دریافت کد معاملاتی آتی کالا (این کد از طریق پیامک برای فرد ارسال میشود.)
- در آخر پس از ایجاد دسترسی آنلاین برای متقاضی، پیامک حاوی لینک ورود به سامانه آنلاین آسا، نام کاربری و رمز عبور به شماره موبایلی که معاملهگر در فرمهای کدگیری ثبت کرده است، ارسال میشود.
مدارک لازم برای دریافت کد معاملات آتی کالا (اشخاص حقیقی)
مدارک لازم برای دریافت کد معاملات آتی کالا (اشخاص حقیقی) به شرح زیر است:
- اصل و تصویر شناسنامه از تمام صفحات
- اصل و تصویر رو و پشت کارت ملی
- دریافت نامه معرفی به بانک، از کارگزاری
- کپی مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم) برای دسترسی آنلاین
- مراجعه به بانک برای افتتاح حساب در اختیار بورس و حساب پشتیبان (در ادامه تفاوت دو حساب در اختیار بورس و پشتیبان توضیح داده خواهد شد.)
- اعلام شماره حسابها به کارگزاری
* حساب در اختیار بورس(حساب عملیاتی)، شماره حسابی است که به نام مشتری است اما وی تنها قادر است وجوهی را به این حساب واریز نماید و حق برداشت از آن را ندارد و برداشت صرفاً توسط بورس کالا بعد از درخواست مشتری انجام میپذیرد. این حساب جهت تسویه وجوه معاملات مشتری در اتاق پایاپای مورد استفاده قرار میگیرد. |
چنانچه مشتری تمایل داشته باشد امور مربوط به معاملات وی توسط وکیل ایشان انجام شود، لازم است به همراه وکیل خود به کارگزاری مراجعه و علاوه بر موارد مذکور، مدارک زیر را نیز ارائه دهد:
- وکالت نامه معتبر با مهر دفتر اسناد رسمی
- معرفینامه وکیل
- مدارک هویتی وکیل (اصل شناسنامه و کارت ملی)
- تکمیل فرم مشخصات وکیل مشتریان کارگزاری (فرم احراز هویت وکیل)
پس از تکمیل فرم مشخصات وکیل، سایر امور توسط وکیل متقاضی انجام خواهد شد. همچنین متقاضی در هر زمانی میتواند برای تغییر وکیل یا انجام معاملات توسط خود، اقدام کند.
مدارک لازم برای دریافت کد معاملات آتی کالا (اشخاص حقوقی)
مدارک لازم برای دریافت کد معاملات آتی کالا (اشخاص حقوقی) به شرح زیر است:
- تصویر آگهی تاسیس
- تصویر روزنامه رسمی آگهی آخرین تغییرات
- تصویر اساسنامه
- سرمایه ثبتی شرکت (مندرج در روزنامه رسمی)
- مدارک ثبت شرکت
- کد اقتصادی و اظهارنامه مالیاتی
- معرفی نماینده شرکت برای پیگیری و انجام امور مربوطه
- صورتهای مالی آخرین دوره شرکت به همراه گزارش حسابرس رسمی و بازرس قانونی
- معرفی صاحبان امضای مجاز
- کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضای مجاز و تمامی اعضای هیئت مدیره
تفاوت حساب در اختیار بورس و حساب پشتیبان
برای دریافت کد معاملات آتی کالا، شما باید دو حساب بانکی «در اختیار بورس» و «پشتیبان» داشته باشید. اما تفاوت حساب در اختیار بورس و حساب پشتیبان چیست؟
حساب در اختیار بورس یا حساب عملیاتی، شماره حسابی متعلق به مشتری است که او تنها اجازه واریز وجه به آن را دارد. برداشت وجه از این حساب توسط معاملهگر ممکن نخواهد بود. بورس کالا، بعد از ثبت درخواست انجام معامله توسط مشتری و برای تسویه وجوه معاملات وی در اتاق پایاپای، وجه مد نظر را از این حساب برداشت میکند.
حساب پشتیبان یا حساب شخصی زمانی استفاده میشود که فرد قصد برداشت وجه از «حساب در اختیار بورس» را داشته باشد. برای این منظور معاملهگر درخواست خود را به بورس کالا اعلام میکند، بورس وجه مدنظر را از حساب عملیاتی برداشت و به حساب شخصی فرد منتقل میکند. دقت کنید که حساب پشتیبان یا شخصی به حساب در اختیار بورس متصل است و تنها برای برداشت وجه از حساب عملیاتی کاربرد دارد.
تفاوت حساب در اختیار بورس و حساب پشتیبان
برای دریافت کد معاملات آتی، افتتاح حساب عملیاتی و پشتیبان حتما باید در یکی از دو بانک ملت یا سامان انجام شود. دقت داشته باشید که هر دو حساب باید در یک بانک باشد. مثلا شما نمیتوانید حساب عملیاتی را در بانک ملت و حساب پشتیبان را در بانک سامان افتتاح کنید. در ادامه شرایط افتتاح حساب عملیاتی و پشتیبان در بانکهای سامان و ملت توضیح داده خواهد شد.
بانک سامان
پس مراجعه به کارگزاری، تکمیل فرمها و دریافت برگه «معرفی به بانک»، به یکی از شعب بانک سامان مراجعه کنید. در رابطه با حساب عملیاتی، افتتاح حساب اجباری است و شما نمیتوانید از شماره حسابهای دیگر خود در بانک سامان برای این منظور استفاده کنید. از این پس تمام نقل و انتقالات مالی ناشی از معاملات مثل واریز وجه تضمین، واریز سود، برداشت زیان و… به واسطه این حساب انجام میشود.
در رابطه با حساب پشتیبان در بانک سامان، دو انتخاب برای شما وجود دارد: اگر از قبل در این بانک حسابی داشته باشید، میتوان آن را به عنوان حساب پشتیبان لحاظ کنید. برای این منظور پس از مراجعه به بانک درخواست خود را اعلام و مراحل آن را انجام دهید. دوم افتتاح حساب جدید به عنوان حساب پشتیبان است. اگر از قبل در این بانک حسابی نداشته باشید، انجام این مرحله ضروری است و اگر از قبل حساب داشته باشید، اعلام میکنید که قصد استفاده از آن به عنوان حساب پشتیبان را ندارید.
بانک ملت
برای افتتاح حسابهای عملیاتی و پشتیبان در بانک ملت، شما نیاز به برگه «معرفی به بانک» ندارید. کافی است که به یکی از شعب بانک مراجعه و دوحساب با ویژگیهای زیر افتتاح کنید:
- حساب کوتاهمدت (ساده، انفرادی و بدون طرح) به عنوان حساب در اختیار بورس
- حساب کوتاهمدت یا قرضالحسنه به عنوان %A
ممنون عالی بود
اگر شرایطی فراهم میشد که غیر حضوذی کد میگرفتیم عالی میشد
سلام
برای احراز هویت حضور شما ضروری هست، مگر در شرایطی که خاص باشه. برای دریافت کد می تونید با نزدیک ترین شعبه آگاه در شهر محل سکونتتون تماس بگیرید. البته اگه امکان حضور در دفتر تهران یا شعب رو ندارید، میتونید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و گواهی امضا تهیه کنید. سپس اصل اون گواهی رو با سایر فرم ها و مدارک برای ما ارسال کنید.
با درود
و سپاس فراوان بابت نوشته های سودمندتان ..
ممنون..واقعا عالی بود
خوب