تأثیر قیمت جهانی نفت بر بورس و صنایع بورسی چگونه است؟
- ۵ مرداد ۱۳۹۹
- agah4
- ۷۲ نظر
- ۱۴۹۱ مشاهده

بررسیها و مطالعات نشان داده است که نوسانات قیمت جهانی نفت میتواند تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم بر بورس و صنایع بورسی داشته باشد. قیمت سهام شرکتها بر اساس تأثیرگذاریهای نفت در صنایع مختلف، متغیر است و همین عامل قادر است شاخص کل بورس را تغییر دهد طلای سیاه یا همان نفت از عوامل وارداتی و صادراتی تأثیر میگیرد و طبیعتاً بر بازارهای مختلفی تأثیرگذار خواهد بود. قیمت نفت تحت تأثیر عوامل مختلف قرار دارد و بر قیمت بسیاری از بازارها و کالاها اثر میگذارد.
در این مطلب به تأثیرگذاری قیمت جهانی نفت بر صنایع مختلف و بازار بورس خواهیم پرداخت؛ به همین منظور برای شروع به عوامل مؤثر بر قیمت جهانی نفت میپردازیم.
عوامل مؤثر بر قیمت جهانی نفت چیست؟
۱- اتفاقات غیرمنتظره: اتفاقات غیرمنتظره معمولاً به حوادثی گفته میشود که از قبل پیشبینینشده باشند و میتواند بهطور یکباره صورت گیرد؛ مانند جنگ، آتشسوزی دکل نفتی و … . بهعنوانمثال در دههی اخیر، با حملات اخیر سه کشور امریکا، بریتانیا، فرانسه به سوریه و ایجاد تنش، باعث افزایش قیمت نفت شدند و قیمت نفت را به بیش از ۷۲ دلار رساندند.
۲- عرضه و تقاضا: قانون عرضه و تقاضا بیان میکند که در صورت افزایش عرضه، با توجه به افزایش موجودی کالای موردنظر، طبیعتاً قیمت آن کالا کاهش پیدا میکند. همچنین با افزایش تقاضا، قیمت افزایش پیدا میکند. در همین راستا، اوپک با برگزاری نشستی با اعضای خود و همچنین عربستان خواستار کاهش عرضه نفت شد که همین فرآیند باعث شد قیمت نفت روند افزایشی داشته باشد.
۳- دورههای زمانی خاص در طول سال: آب و هوا یکی از عوامل موثر بر میزان تقاضا و گاهی اوقات نیز مقدار عرضه نفت به حساب می آید که از عوامل تاثیرگذار بر قیمت جهانی نفت نیز محسوب می شود. به این شکل که در فصل های زمستان و تابستان درخواست برای نفت زیاد می شود. در زمستان پالایشگاه ها برای عرضه بیشتر نفت گرمایشی و در تابستان به دلیل مصرف بیشنه بنزین برای مسافرت ها، نیاز به نفت خام بیشتری است.
ارتباط قیمت نفت و بازار سهام
ازنظر فرضی، معادلات بسیاری وجود دارد که تغییرات قیمت نفت میتواند بازدههای سهام را تحت تأثیر قرار دهد. اصلیترین منطق برای اینکه تغییرات قیمت نفت، شاخص سهام را تحت تأثیر قرار دهد، آن است که ارزش سهام برابر با مجموع کاسته شده از جریان نقد آتی مورد انتظار باشد. این جریان نقد از رویدادهای اقتصاد کلان که ممکن است توسط شوکهای نفتی تحت تأثیر قرار گیرد، اثرپذیر است. معمولاً معادلات اثرگذاری قیمت نفت در قالب پنج اثر موردبررسی قرار میگیرد: اثر درآمدی، اثر گردشی، اثر انتظارات، اثر ارزی، اثر خلق نقدینگی.
اثر درآمدی: این موضوع آشکار است که قیمتهای بالای نفت به معنای انتقال ثروت از کشورهای واردکننده نفت به کشورهای صادرکننده است. اثر این تغییر قیمت، به این امر متکی است که دولت با این افزایش درآمد که ناشی از افزایش قیمت نفت است چه خواهد کرد. اگر این افزایش درآمد در جهت خرید کالاها و خدمات داخلی باشد، قابلیت این را دارد که ثروت عمومی افزایش پیدا کند. همچنین با افزایش تقاضا برای کار و سرمایه، فرصتهای سرمایهگذاری و تجاری زیادی را فراهم خواهد نمود؛ بنابراین اثر مثبت بر جریان نقدی آتی بنگاهها دارد. ولی از طرف دیگر، افزایش قیمت نفت بهعنوان یکی از نهادههای تولید به معنای افزایش هزینه و کاهش درآمدهای بنگاهها خواهد بود و اثر منفی بر جریان نقدی آتی خواهد داشت. درنتیجه کاهش قیمت سهام را به دنبال خواهد داشت.
اثر گردشی: این موضوع را در نظر داشته باشید، اگرچه افزایش قیمت نفت باعث افزایش تولید ناخالص ملی برای کشورهای صادرکننده نفت خواهد شد؛ اما باید در نظر داشت که مصرفکننده نهایی محصولات و مشتقات نفتی، بهطور عمده کشورهای درحالتوسعه هستند. به دلیل اینکه کشورهای صادرکننده نفت، اغلب خود به دلیل عدم توانایی و نداشتن فناوری لازم برای فرآوری نفت خام، واردکنندهی محصولات و مشتقات نفتی هستند، بنابراین افزایش قیمت نفت باعث افزایش بهای تمامشدهی محصولات تولیدشده توسط کشورهای صنعتی خواهد بود که این خود منجر به افزایش ارزش پولی واردات و اثر منفی بر جریان نقدی آتی برای بنگاهها، در کشورهای درحالتوسعه است. با توجه به اینکه ایران نیز ازجمله این کشورها به شمار میآید، بنابراین، این انتظار وجود دارد که رابطهی بین افزایش درآمد نفتی با افزایش شاخص سهام یک رابطه عکس داشته باشد.
اثر انتظارات: با توجه به شرایط حال حاضر، ازآنجاکه عمده درآمدهای دولت در ایران از منبع نفت حاصل میشود، اگر قیمت نفت و درنتیجه درآمد کشور افزایش یابد، باعث شکلگیری انتظارات خوش بینانه در مورد ایجاد رونق و افزایش فعالیتها در سطح اقتصاد کشور خواهد شد. شکلگیری این انتظارات برای شرکتهای سهامی و انتظار افزایش سودآوری آنها باعث خواهد شد که ارزش فعلی جریان نقدی آتی و درنتیجه شاخص سهام با رشد مثبت مواجه شود. از طرف دیگر، عمده شرکتها، نفت را بهعنوان نهاده در فرآیند تولید کالاها و خدمات به کار میبرند. ازاینرو اگر قیمت نفت افزایش یابد، هزینه تولید برای شرکتهای وابسته به نفت نیز افزایش خواهد داشت؛ بنابراین، تمایل به افزایش در قیمتهای نفت، ممکن است با تأثیر بر انتظارات، تصمیم سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در سهامی خاص را تحت تأثیر قرار دهد که منجر به کاهش تقاضا برای آن سهام خواهد شد و با کاهش تقاضا برای این نوع سهام، ممکن است قیمتهای سهام را کاهش دهد. بنابراین اثر کلی این معادله نیز مبهم است.
اثر ارزی: ازآنجاکه مبالغ پرداختی حاصل از درآمدهای نفتی به پول خارجی پرداخت میگردد، افزایش قیمت نفت باعث میشود که درآمدها و ذخایر ارزی افزایش پیدا کند که نتیجه آن افزایش ارزش پول ملی در مقابل پول خارجیان خواهد بود. به دلیل آنکه تغییرات نرخ ارز میتواند اثرات متفاوتی داشته باشد، اثر تغییرات نرخ ارز بهطور مجزا نیاز به تحلیل و بررسی جداگانه خواهد داشت.
اثر خلق نقدینگی (افزایش حجم پول): ازآنجاکه افزایش قیمت نفت، افزایش درآمدهای ارزی را به همراه خواهد داشت و از طرف دیگر این بانک مرکزی است که ارز حاصل از درآمدهای نفتی را از دولت خریداری کرده و در مقابل آن پول در اختیار دولت قرار میدهد، طبیعی است انتظار داشته باشیم که افزایش قیمت نفت، افزایش نقدینگی در جامعه را با خود به همراه داشته باشد. اگر نقدینگی لازم از طریق انتشار پول توسط بانک مرکزی تأمین گردد، باعث خلق نقدینگی در کشور خواهد شد. بههرحال فرآیند انتقال شوکهای قیمت نفت بر بازده بازار سهام نامشخص بوده و اثر کلی شوکهای قیمت نفت بر بازدههای سهام به این امر وابسته است که اثرات مثبت و منفی همدیگر را چگونه و به چه میزانی خنثی خواهند کرد.
بررسی شوکهای نفتی بر قیمت سهام
بررسی شوکهای نفتی از مهمترین عواملی است که باید در بررسی تأثیر قیمت نفت بر بورس و قیمت سهام موردتوجه قرار گیرد. ابتدا در گام اول بهتر است با انواع شوک نفتی آشنا شویم:
ملاک خطی: ملاک خطی یکی از ملاکها برای قیمت نفت است که این معیار، تغییرات قیمت نفت را ثابت در نظر میگیرد. در این شوک نفتی، تغییر قیمت نفت در زمانهای متوالی بهعنوان شوک بهحساب خواهد آمد.
قیمت نفت موزون: در این شوک، اثرات نا اطمینانی و ریسک در نظر گرفته میشود. هنگامیکه شرایط پایدار باشد، نوسانات بهای نفت نسبت به مواقعی که شرایط خیلی شکننده است، اثر بیشتری دارد.
افزایش قیمت نفت خالص: سومین شوک، افزایش قیمت نفت خالص است. از سال ۱۹۸۶ اکثراً پس از افزایش قیمت نفت با کاهش قیمت در دورههای بعدی مواجه بودهایم. درواقع این کاهشها برای پایدار نگهداشتن فضا و اصلاح فرآیند افزایش در دورههای قبلی خواهد بود.
نامتقارن بودن شکها: نامتقارن بودن شوکها بدین شکل است که در آن بتوان بین نوسانات مثبت و منفی تفاوت قائل شد. در همین راستا در اقتصاد آمریکا اثرات افزایش یا کاهش بهای نفت، نامتقارن است. در این روش، متغیری برای تغییرات مثبت و یک متغیر دیگر برای تغییرات منفی در نظر گرفته میشود.
در نهایت جالب است بدانید که شوک قیمت نفت خالص اثرگذاری بیشتری نسبت به سایر شوکهای نفتی بر سهام دارد. به دلیل اینکه تغییر قیمت نفت نسبت به دورههای قبلی بهدستآمده، درنتیجه نسبت به آنها شدیدتر است و در همین راستا تأثیر آن زیاد خواهد بود. در شوکهای موزون به دلیل اینکه اثرات نا اطمینانی و ریسک متعادل میشوند، شدت اثرات شوک کاهش مییابد. شوکهای نفتی نیز بین این دو شوک قرار میگیرد. در سایر متغیرها، اگرچه شوک نرخ ارز بر سهام معنا ندارد، اما میتوان گفت اثر شوکهای پولی از شوکهای نفتی بیشتر خواهد بود.
در نهایت شوکهای نفتی مثبت و منفی اثرات یکسان و متقارنی بر سهام میگذارند.
سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم به تأثیرگذاری قیمت جهانی نفت بر بازار بورس و سهام و جنبههای مختلف آن بپردازیم. میتوان گفت که برای سرمایهگذاری در بازار بورس درهرصورت توجه به بازار نفت بسیار مهم است. البته باید به شرکتی که بر روی آن سرمایهگذاری میشود و بسیاری از پارامترهای دیگر نیز توجه داشت. در همین راستا بهمنظور ورود به بازار سرمایهگذاری در بورس باید به نوسانات قیمت نفت نیز توجه لازم را داشت.
با کاهش قیمت نفت ارزش سهام صنایع پتروشیمی کاهش مییابد اما با افزایش قیمت نفت افزایشی در ارزش صنایع پتروشیمی رخ نخواهد داد. این در حالی است که در بلندمدت قیمت نفت بصورت متقارن بر شاخص صنایع پتروشیمی اثر میگذارد.
واقعا خیلی تاثیر داره بازار رو میتونه توی یه روز هم ببره منفی و هم مثبت
دیگه تو این چند روز داریم میبینیم که یک هفنه منفی داریم یک هفته با بالا رفتن قیمت مثبت میشه یهو
هنگامی که قیمت نفت بالا میرود، درآمد ارزی دولت افزایش می یابد و چون اغلب مدیریت خوبی روی این درآمد نمیشود میتواند باعث افزایش پایه پولی و در نتیجه تورم گردد که تورم نیز باعث رشد شاخص کل بورس میشود.
طبق مطلب بیان شده تغییرات قیمت نفت خالص و به خصوص برای کشورهای درحال توسعه بایستی موجب کاهش ارزش سهام شرکت های وابسته گردد، در حالی که در عمل چنین اتفاقی در بازار سهام داخل کشور دور از انتظار به نظر می رسد.
مهم ترین ملاک برای سود اوری شرکت های پالایشی قیمته نفته
علت سود بردن صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی با افزایش قیمت نفت این است که با این افرایش، سودی که از خرید نفت از دولت داشتهاند افزایش پیدا میکند. شرکتهای پالایشی، نفت را با ۹۵ درصد قیمت جهانی از وزارت نفت خریداری میکند.
این بدان معنی است که نفت را با تخفیف ۵ درصد میخرند؛ درنتیجه هر قدر قیمت نفت افزایش یابد میزان تخفیف نیز بیشتر میشود.
برخلاف تصور عموم افراد که گمان میکنند افزایش قیمت نفت باعث بالا رفتن قیمت محصولات خارج از کشور و گران شدن مواد اولیه کارخانهها میشود.
نفت بعنوان سرمایه استراتژیکی منطقه از حساسیت مهمی برخورداره و تاثیر مستقیم بر بور خواهد داشت
باتوجه به میزان تاثیرگذاری ذاتی کالایی نفت هرگونه تغیروتحولی درسطح بین المللی تاثیرمستقیم برقیمت این کالاخواهدداشت
با کاهش قیمت نفت ارزش سهام صنایع پتروشیمی کاهش مییابد و مهم ترین ملاک برای سود اوری شرکت های پالایشی قیمته نفته
در حال حاضر خیلی از سهمای پتروشیمی بر روی سقف قیمتی خود بوده و منتظر کاهش قیمت باشید.
قیمت نفت واقعا در معاملات تاثیر گذار است و به عینه مشهود بوده است
مهم ترین ملاک برای سود اوری شرکت های پالایشی قیمته نفت هستش
بخاطراینکه بازارسرمایه کمترین اثرپذیری ازنوسانات نفت رو داشته باشه عوامل درونی ومحیطی موثر برآن رابایدحذف وکم اثرنمود،تاخودبخود عوامل موثربیرونی حاصل ازاین نوسانات بربازارسرمایه کم اثرشود.
متاسفانه اتفاقی که در چند مدت اخیر در بازار افتاده افزایش قیمت سهام و سود آوری اکثر شرکت ها نیست بلکه با افزایش قیمت دلار و پایین آمدن ارزش پول ملی اکثر شرکت ها در حال همسان سازی قیمت سهام با نرخ های جدید هستند که به اشتباه این افزایش قیمت ها به سودآوری شرکت ها تعبیر میشه!
نحوه ی مدیریت درآمد ارزی از سوی دولت و ممانعت از ایجاد پول بدون پشتوانه و نداشتن کسری بودجه می تواند به ثبات کلی اقتصاد تاثیر زیاد گذاشته و به تبع اون بورس نیز ثبات داشته و روند رو به رشد حقیقی به خود بگیره
قیمت نفت واقعا در معاملات تاثیر گذار است
واقعا روی نوسان قیمت خیلی تاثیر داره
تغییر قیمت نفت برمعاملات تاثیر گزار است مخصوصا در نمادهای پتروشیمی
متاسفانه در ایران اصلی ترین و مهمترین چیز که می توان ملاکی برای سود اوری شرکت های پالایشی در نظر گرفت قیمته نفته
میشه گفت تاثیر مستقیم داره هر چند نمیشه گفت درصد این اثر گذاری چقدره لیکن با اطمینان رابطه مستقیم این دو غیر قابل انکار است
کاش کمی از وابستگی کشور به نفت کمتر میشد تا شاهد تورم نباشیم
تغییر قیمت نفت هم باعث پیشرفت سهام و ارزش مالی صنایع پتروشیمی میشه و هم موجب پسرفتش.هم یه تاثیر استراتژیکی داره.و در معاملات با نمادهای پتروشیمی تاثیر به سزایی داره
با توجه به تاثیر گذاری قیمت نفت در تامین بودجه کشور تاثیر به سزایی دارد
تاثیرقیمت نفت برمعاملات بورسی ازاهمیت ویژه وبسزایی برخورداراست وتولیدویاکاهش تولید دارندگان نفت همیشه برروی قیمت نفت تاثیرگزار می باشد
تاثیر چندانی نداره چون دولت هر سهمی رو که بخواد حمایت میکنه و میبره بالا
مهمترین چیز برای سود دهی سهام و نفت فقط و فقط قیمت جهانی نفت هست
قیمت جهانی نفت میتواند تأثیرات مستقیم بر بازار بورس و صنایع بورسی داشته باشد.
قیمت جهانی نفت تاثیر برا سود دهی سهام تاثیر داره
واقعا این درسته که قیمت نفت میتونه توی بورس تاثیرات بسیار مهمی داشته باشه.
همچنین کشور ما از صنایع نفتی خوبی برخورد دار است پس بهتره از اونها علاوه در بورس بلکه بیشتر چیز ها به خوبی استفاده کنیم.
افزایش قیمت نفت بر قیمت سهام شرکتهای پالایشی تاثیر مثبت میذاره چون تولید کننده نفت هستند ولی شرکتهای مصرف کننده نفت قیمت سهامشون کم میشه مثل شرکتهای فولاد
قیمت جهانی نفت تاثیر برا سود دهی سهام تاثیر داره
با سلام و احترام به نظر بنده افزایش قیمت نفت باعث رشد قیمت سهام شرکتهای پالایشی میشود
با توجه به تحریم ها و این که ما با واسطه های فراوان نفت رو میفروشیم تا تاثیر واقعیش بخواد اعمال بشه طول میکشه
بیشتر در هیجانات موثر هست فکر کنم این اختلاف قیمت ها
در ایران حدود ۷۰% از درآمد دولت از فروش نفت است و حدود %۳۰ دیگر از مالیات از کسبوکارها است. بنابراین وقتی قیمت نفت افزایش می یابد درآمد ارزی دولت نیز زیاد میشود ولی چون اغلب این افزایش ارزی در خارج از مرزهای ایران به مصرف می رسد و این بد مدیریتی موجب تورم می شود چون در عمل ارزی وارد کشور نشده است و این تورم خود را به صورت افزایش شاخص کل بورس نشان می دهد. اما از ظرف دیگر افزایش قیمت نفت موجب افزایش مخارج دولت در داخل و خارج می شود. حال اگر قیمت نفت دوباره پایین بیاید درآمد دولت کم می شود از انجاییکه هزینه های دولت هنوز بالاست بناچار دست به چاپ پول کرده و نقدینگی را زیاد می کند و افزایش نقدینگی افزایش تورم را در پی خواهد داشت و یکی از مسیرهایی که نقدینگی وارد آن می شود بورس است.
افزایش قیمت جهانی نفت تاثیر مستقیم بر بورس و فرابورس داره
پالایشی ها حتما باید توی سبد باشن چون نفت آینده خوبی در انتظارشه و مثل قیمت جهانی طلا روند افزایشی در میان مدت و بلند مدت داره
سلام
بورس ایران تاثیر خیلی از طلا و نفت وارز داره بیشترین تاثیرش از هیجاناته و مصلحتیه.
پرواضح است که قیمت جهانی نفت بر شاخصهای بورس معتبر دنیا تأثیرگذار است. حال این تأثیر بر بورس ایران که درآمد حاصل از فروش نفت نقش پررنگتری در اقتصاد ایران دارد، حائز اهمیت است. در ایران حدود ۷۰% از درآمد دولت صرفاً از محل فروش نفت است و تنها %۳۰ آن از محل مالیات از کسبوکارها هست. پس هنگامیکه قیمت نفت بالا برود، درآمد ارزی دولت زیاد میشود و چون اغلب مدیریت خوبی روی این درآمد نمیشود میتواند باعث افزایش پایه پولی و درنتیجه تورم شود که تورم نیز باعث رشد شاخص کل بورس میشود.
تأثیر نوسانات قیمت جهانی نفت بر بورس و صنایع بورسی
بعد از توافق ۲۵ ساله با چین پالایشی ها ارزششون روز به روز بیشتر میشه
با سلام قیمت نفت درمعاملات دربورس هم تاثیر فوق العاده ای داره
بورس خودش هیجانات خیلی داره وعلاقه مند به پیگیری درمعاملات میشم
پالایشی درسبد باشه عالیه
با سلام قیمت نفت درمعاملات دربورس هم تاثیر فوق العاده ای داره
بورس خودش هیجانات خیلی داره وعلاقه مند به پیگیری درمعاملات میشم
میتوان گفت که برای سرمایهگذاری در بازار بورس درهرصورت توجه به بازار نفت بسیار مهم است. البته باید به شرکتی که بر روی آن سرمایهگذاری میشود و بسیاری از پارامترهای دیگر نیز توجه داشت. در همین راستا بهمنظور ورود به بازار سرمایهگذاری در بورس باید به نوسانات قیمت نفت نیز توجه لازم را داشت.
پرواضح است که قیمت جهانی نفت بر شاخصهای بورس معتبر دنیا تأثیرگذار است. حال این تأثیر بر بورس ایران که درآمد حاصل از فروش نفت نقش پررنگتری در اقتصاد ایران دارد، حائز اهمیت است. در ایران حدود ۷۰% از درآمد دولت صرفاً از محل فروش نفت است و تنها %۳۰ آن از محل مالیات از کسبوکارها هست. پس هنگامیکه قیمت نفت بالا برود، درآمد ارزی دولت زیاد میشود و چون اغلب مدیریت خوبی روی این درآمد نمیشود میتواند باعث افزایش پایه پولی و درنتیجه تورم شود که تورم نیز باعث رشد شاخص کل بورس میشود.
به نظر من حتما بايد ادم يه سهم پالايشي داشته باشه
به نظر من حتما بايد ادم يه سهم پالايشي داشته باشه
با سلام طبق تحلیل بورسی قیمت نفت در کنار قیمت طلا وارزبه خصوص در کشور ما تاثیر بسزایی دارد ولی فعلا بورس ما از هیچ کدام از این پارامترها پیروی نمیکند.
سبدی که بدون پالایشگاهی باشه باید درش رو تخته کرد
البته قیمت نفت در قیمت سهام شرکت های نفتی و پتروشیمی بیشتر تاثیر داره تا سایر.
واقعا تاثیر داره میتونه سهام رو مثبت یا منفی بکنه
بورس ایران بیشتر از اینکه متاثر از قیمتهای بازار جهانی باشه، از هیجانات و جوسازیهای داخلی اثر میپذیره
فروش نفت رو قیمت همه کالاها تاثیر میذاره طبیعتا رو بورس هم اثر میذاره اگه نفت باکاهش صادرات روبرو بشه قیمت اجناسم بالا میره
با کاهش قیمت نفت ارزش سهام صنایع پتروشیمی کاهش مییابد اما با افزایش قیمت نفت افزایشی در ارزش صنایع پتروشیمی رخ نخواهد داد. این در حالی است که در بلندمدت قیمت نفت بصورت متقارن بر شاخص صنایع پتروشیمی اثر میگذارد.
باتوجه به میزان تاثیرگذاری ذاتی کالایی نفت هرگونه تغییر و تحولی درسطح بین المللی تاثیر مستقیم برقیمت این کالا خواهد داشت.
اگر وابستگی ما به نفت قطع میشد و از طریق بورس کارخانه ها قدرتمند میشدند خیلی وضعیت کشور و قدرت کشور بیشتر میشد . الان اگر نفت مارو نخرن خیلی ضعیف میشیم
با کاهش قیمت نفت ارزش سهام صنایع پتروشیمی کاهش مییابد اما با افزایش قیمت نفت افزایشی در ارزش صنایع پتروشیمی رخ نخواهد داد. این در حالی است که در بلندمدت قیمت نفت بصورت متقارن بر شاخص صنایع پتروشیمی اثر میگذارد.
پرواضح است که قیمت جهانی نفت بر شاخصهای بورس معتبر دنیا تأثیرگذار است. حال این تأثیر بر بورس ایران که درآمد حاصل از فروش نفت نقش پررنگتری در اقتصاد ایران دارد، حائز اهمیت است. در ایران حدود ۷۰% از درآمد دولت صرفاً از محل فروش نفت است و تنها %۳۰ آن از محل مالیات از کسبوکارها هست. پس هنگامیکه قیمت نفت بالا برود، درآمد ارزی دولت زیاد میشود و چون اغلب مدیریت خوبی روی این درآمد نمیشود میتواند باعث افزایش پایه پولی و درنتیجه تورم شود که تورم نیز باعث رشد شاخص کل بورس میشود.
هیچ چیزی مثل نفت نیست.ممکنه با یه مصاحبه و یه توئیت صف فروش بشه
قطعا قیمت نفت در بورس تاثیرگذار هستش به خصوص پتروشیمی ها
تجربه نشون داده هرجا ک ما کمتر روی صادرات نفت متمرکز شدیم و قیمت نفتمون خیلی ارزش بیشتری پیدا کرده و از روی اختیار به فروش نفت پرداختیم نه اجبار. اون به قیمتای نجومی تا حتی ۱۵۰ دلار . الان واقعا تاسف باره ک دولت چندین بار با افتخار اعلام کرده ک رکورد صادرات نفت بعد از انقلاب در دولت یازدهم و دوازدهم شکسته شده اونم به پایین ترین قیمت اونم به روش نفت در برابر کالا نه نفت در برابر دلار
در هر صورت همه شرایط بستگی به تصمیمات تیم اقتصادی و دولت دارد.
مهم ترین ملاک برای سود اوری شرکت های پالایشی قیمته نفته
کاهش قیمت نفت قطعا،موجب کاهش پالایشها،و افزایش قیمت نفت قطعا باعث افزایش قیمت پالایشها میشود
سلام دوستان
یکی از فاکتورهای مهم تحلیل سهام حجم معاملات درتابلو خوانی می باشد یعنی زمانی که حجم معاملات روزانه درنمادی بیشتر از دویا چنبدبرابر میانگین حجم ماه باشد میتواند نشانه تغیرات اساسی در سهم باشد البته با درنظرگرفتن فاکتورهای دیگرازجمله قدرت خریدار وفروشنده
عرض اولیه برای شروع ورود ب بورس شروع خوبی هست
سلام.یکی ازفاکتورهای تاثیرگزاردرنوسانات بورس وبازارسرمایه،قیمت ارزومیزان تورم دراجناس وکالاهامی باشد
نفت تاثیر مستقیم بر بورس دارد ولی در دراز مدت و میان مدت خیلی نمیتواند تاثیر گذار باشد
قیمت نفت بدون شک بربورس تاثیر داره مخصوصاتاثیری که بر پتروشیمی ها داره.وقتی که نفت قیمتش میره بالا کشورهای صادرکننده نفت سود خوبی میکنن ازفروش نفت واین میتونه فرصت شغلی هم ایجادکنه برای کشورهای صادرکننده نفت واین که مهم ترین ملاک برای سود اوری شرکت های پالایشی قیمت نفت هست.
تاثیر مستقیم صادرات نفت نقش مهمی رو دارد.
افزایش قیمت نفت تاثیر مستقیم روی بالا رفتن قیمت پالایشی ها دارد.
قیمت نفت قطعابربورس تاثیر داره خصوصا برروی پتروشیمی ها.افزایش قیمت نفت باعث میشه که کشورهایی که نفت روصادرمیکنندبه نوعی سودکنندواین عامل میتونه فرصت شغلی هم ایجادکنه واین که مهمترین ملاک برای سودکردن شرکت های پالایشی قیمت نفت می باشد.
سلام من در عرضه اولیه وپویا که به روش بوک بیلدینگ سفارش داده بودم چیزی بهم نرسید در زمان اعلام شده هم برای جبران خسارت اقدام کردم ولی تا الان هیچ چیزی بهم داده نشده است
کاهش وافزایش قیمت نفت برروی سهام شرکت های پالایشی وشیمایی بطور مستقیم وسایر سهام بصورت غیر مستقیم تاثیر دارد چراکه بیشتر صنایع به نوعی با نفت وتولیدات نفتی در ارتباط هستند
در صورتی موفق میشن پالایشی که بک بازار برای ارایه داشته باشن