اوراق اختیار فروش تبعی چیست؟
- ۲۶ شهریور ۱۳۹۹
- agah4
- ۵۲ نظر
- ۲۴۷۵ مشاهده

با توجه به تورم موجود در کشور، در صورتی سرمایهتان را به صورت وجه نقد نگهداری کنید به مرور زمان شاهد کم شدن ارزش پول خود خواهید بود. یکی از بهترین راهها برای حفظ ارزش پول و کسب درآمد، تزریق پول به بازارهای مختلف است. طبق نکاتی که در مقالات منتشر شده قبلی در بلاگ بآشگاه اشاره کردیم، هرکدام از این بازارها دارای ریسک مختص به خود هستند. یکی از بسترهای سرمایه گذاری خوب و کسب سود ایدهال در کشور، بازار بورس است؛ البته در صورتی که شناخت و مهارت کافی برای فعالیت در آن را داشته باشید. همان طور که میدانید خرید و فروش سهام در بازار بورس نیز خود به نوعی دارای نوسانات مختلف است. یکی از راههای مؤثر کاهش ریسک سرمایهگذاری در بورس خرید اوراق اختیار فروش تبعی است که در این مقاله به بررسی جزئیات آن خواهیم پرداخت.
منظور از اوراق اختیار فروش تبعی چیست؟
اوراق اختیار فروش تبعی در ایران مانند بیمه کردن سهام است که با استفاده از آن دارایی سهام شما در زمان نوسانات و هیجانات منفی بازار به نوعی بیمه میشود. سهامدار عمده (شرکت منتشر کننده اوراق) با توجه شناخت خود از بازار و پتانسیلهای آن، اوراقی را منتشر میکند و افرادی برای خرید این اوراق اقدام میکنند. در تاریخ اعمال اگر قیمت سهم پایینتر از نرخ توافقی باشد، زیان شخص جبران میشود.
در این فرآیند باید در نظر داشته باشید که سهامدار عمده تنها مرجعی است که قادر به فروش این اوراق است و کسانی که برای خرید این اوراق اقدام میکنند به نوعی دارایی سهام خود را از زیان محفوظ میکنند. استفاده از اوراق اختیار فروش تبعی یکی از بهترین ابزارهای ممکن برای به حداقل رساندن ریسک سیستماتیک در معاملات سهام محسوب میشود. سرمایهگذاران با استفاده از این ابزار میتوانند نسبت به کسب بازده مورد انتظار اطمینان لازم را کسب کنند.
به زبانی ساده اگر نرخ واحد سهم مد نظر در تاریخ مقرر آتی دچار کاهش شود، سهامدار با استفاده از قرارداد اختیار فروش تبعی میتواند اصل سرمایه خود را دریافت کند. توجه داشته باشید که اگر نرخ هر واحد سهم در تاریخ اعمال افزایش یافته باشد، سهامدار قادر است بدون استفاده از اختیار فروش تبعی به سود خود دست پیدا کند. همین پروسه برای تمامی سهامداران یک حاشیه امنیت ایجاد میکند که با خیال راحت به امور سرمایهگذاری خود بپردازند. اوراق اختیار فروش تبعی در جهان با دو روش اروپایی و آمریکایی قابل اعمال هستند. در روش اروپایی اوراق اختیار فروش در تاریخ سررسید اعمال میشوند و در حالت آمریکایی شخص سرمایهگذار در هر تاریخی تا سررسید میتواند برای اعمال اوراق اقدام کند. در ایران از شیوه اروپایی استفاده میشود و تنها در تاریخ سررسید میتوان برای اعمال آن اقدام کرد.
آشنایی با اصطلاحات اطلاعیه اوراق فروش تبعی
سهم پایه: به سهمی گفته میشود که اوراق اختیار فروش تبعی بر اساس آن تنظیم شده است.
قیمت اعمال: قیمتی که عرضهکننده در تاریخ اعمال، متعهد به تسویه آن خواهد بود.
تاریخ اعمال: به تاریخی گفته میشود که برای اعمال اوراق اختیار فروش تبعی در نظر گرفته میشود.
دوره معاملاتی: به فاصله بین اولین روز معاملاتی و آخرین روز معاملاتی اوراق اختیار فروش تبعی، دوره معاملاتی گفته میشود.
سقف خرید: به حداکثر تعداد اوراق تبعی گفته میشود که اشخاص حقیقی یا حقوقی قادر به خرید آن هستند.
کل حجم عرضه: به تعداد اوراقی گفته میشود که عرضهکننده اوراق هر روز منتشر می کند.
قیمت عرضه اوراق تبعی: منظور قیمتی است که توسط ناشر اوراق در بازار فروخته میشود. این قیمت در هر روز بر مبنای یک فرمول مشخص محاسبه میشود.
شرح یک مثال از قرارداد اختیار فروش تبعی
در این قسمت، به منظور فهم راحتتر اوراق اختیار فروش تبعی از یک مثال استفاده میکنیم. یک شخص بابت ۵۰۰ هزار سهم شرکت فملی که قیمت هر واحد آن در حال حاضر ۳۲۰۰ تومان است، اختیار فروشی را به قیمت اعمال ۳۵۰۰ تومان در چهار ماه آینده خریداری کرده است. قبل از این که به بررسی حالتهای مختلف بپردازیم، در نظر داشته باشید که لازم است سرمایهگذار به مقدار اوراق فروش تبعی، سهام پایه در پرتفوی خود داشته باشد. یعنی اگر میخواهد ۵۰۰ هزار اوراق فروش تبعی سهام فملی خریداری کند، باید ۵۰۰ هزار سهم فملی در سبد سهام خود داشته باشد. برای هر کد بورسی یک محدودیت خرید اوراق در نظر گرفته میشود که در اطلاعیه فروش اعلام خواهد شد. اگر فرض کنیم بابت هر ورق اختیار فروش تبعی ۱ ریال باید پرداخت شود، هزینه خرید اوراق ۵۰ هزار تومان خواهد بود.
نکته: سهام پایه (سهامی که بیمه کردهاید) باید تا زمان سررسید اوراق در پرتفو بماند و امکان فروش آن وجود ندارد.
حالت اول: کاهش قیمت سهام در تاریخ اعمال
فرض کنید که قیمت سهام فملی در بازار به ۲۸۰۰ کاهش پیدا کرده باشد. سرمایهگذار تصمیم میگیرد که اختیار فروش خود را اعمال کند. در این حالت، عرضهکننده موظف است سهام را در تاریخ سررسید به قیمت ۳۵۰۰ تومان بخرد. در این حالت، سرمایهگذار با بیمه کردن سهام خود نه تنها ضرر نکرده است، بلکه بابت هر برگه سهم مبلغی در حدود ۳۰۰ تومان سود به دست آورده است. در حقیقت، سهامی را با قیمت ۳۲۰۰ تومان خریده و با قیمت ۳۵۰۰ تومان به فروش رسانده است.
حالت دوم: افزایش قیمت سهام در تاریخ اعمال
در نظر بگیرید که قیمت سهام فملی در بازار به ۳۶۰۰ تومان رسیده باشد. در این وضعیت شخص سرمایه گذار اوراق اختیار فروش خود را اعمال نخواهد کرد چرا که قیمت بازار از قیمت اعمال اوراق بیشتر است.
حالت سوم: ثابت ماندن قیمت سهام در تاریخ اعمال
در حالت آخر ممکن است قیمت سهام در بازار با قیمت اعمال برابر باشد. در این وضعیت برای شخص سرمایهگذار هیچ سود و زیانی وجود نخواهد داشت. در هر سه حالت، باید مبلغ ۵۰ هزار تومان هزینه خرید اوراق را در محاسبه سود و زیان لحاظ کنیم که البته تاثیر قابل توجهی ندارد.
فواید اختیار فروش تبعی
• سهامداران عمده معمولا برای حمایت از سهام خود اقدام به افزایش دارایی خود میکنند. برخلاف این دیدگاه در روش استفاده از اوراق اختیار فروش تبعی، منجر به کاهش ریسک سرمایهگذاری و پوشش ارزش سهام آنها میشود.
• اگر ارزش سهام شرکت در راستای هیجانات منفی در بازار کاهش پیدا کند، اوراق اختیار فروش تبعی شرایط امنی را برای سرمایهگذاران ایجاد میکند.
• با وجود اوراق اختیار فروش تبعی در بازار بورس، تقاضا برای سهام و ایجاد اعتماد برای سرمایهگذاران بیشتر خواهد شد.
• این ابزار به عنوان بهترین روش برای مدیریت ریسک سرمایهگذاری در بورس و بازپس گرفتن حداقل سرمایه است.
معایب اختیار فروش تبعی
• عدم وجود بازار ثانوی
• در زمانی که این اوراق توسط سهامدار خریداری میشود، سهامدار باید دارای سهام پایه باشد.
• اعمال سقف خرید برای سهامدار به معنی اعمال محدودیت خرید اوراق اختیار فروش برای هر کد بورسی است.
• اتمام تعهد عرضهکننده اوراق اختیار فروش بعد از تاریخ اعمال
• امکان ایجاد هیجانات مثبت قبل از تاریخ اعمال یا جلوگیری از اطلاعیههای منفی برای عدم کاهش قیمت سهم
• در صورت درخواست سهامدار برای فروش سهام پایه، اگر تعداد سهام از تعداد اوراق اختیار فروش کمتر شود، اوراق اختیار فروش اضافه در پایان روز ابطال خواهد شد.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم با شرح یک مثال کاربرد قرارداد اختیار فروش تبعی را در حالتهای مختلف به صورت دقیق بررسی کنیم و در ادامه به فواید و معایب آن پرداختیم. شما به عنوان یک سرمایه گذار در هر بازاری باید عامل به حداقل رساندن ریسک سرمایهگذاری را بیش از هر عامل دیگری مد نظر خود قرار دهید. در بازار بورس با استفاده از اوراق اختیار فروش تبعی میتوانید با خیال راحت و با به حداقل رساندن ریسک سرمایهگذاری گام بردارید.
سلام :
تا وقتی بورس ما دستوری و کنترل شده هست بازنده سرمایه گذار هست وقتی به راحتی در عرض چند روز تقریبا یک سوم سرمایه مردم پرید خب نتیجه معلوم هست اصل بورس جهت جمع اوری سرمایه های خرد و سرگردان و تجمیع کردن در راستای تولید هست نه سفته بازی و رانتی کردن سهام .
برای نمونه چند سهم که رانتی هست را مثال می زنم اول سهم انرژی هر وقتی بورس روند سقوط داره می بندند و هر وقت روند صعودی می شه باز می کنند و این سهم ۸۰درصد در اختیای افراد خاص هست فقط ۲۰ درصد دست عموم .
با این بورس اخرش عوام مردم هستند که در شرایط احساسی وارد و بحرانی خارج می شوند.
با سلام این اوراق برای هر سهم مبلغ خاصی دارند یا اینکه قیمت پایه تعریف شده ای برای تمامی سهم ها وجود دارد
رسالت اصلی بورس ایجاد بستری مناسب و رقابتی برای عرصهی تولید و شکوفایی صنعت و بخشهای متعدد تولیدی میباشد که سهام دار با سرمایه گذاری خود باعث رونق این مشاغل و صنعت میباشد ولی متاسفانه در کشور ما بر عکس دنیا وجوه دریافتی از سهام داران در بنگاههای مالی و اوراق بازی و رانت بازی مصرف میشو و کمتر از یک سوم آن صرف تولید ملی میشود. به امید اتحاد ملی همه اعم از سرمایه داران و سرمایه گذاران برای رشد و اعتلای میهن عزیزمان ایران سربلند.
سلام
اوراق اختیار فروش به نظر به نوعی ایجاد دلگرمی و حتی می شود گفت تضمین برای دارندگان سهام شرکت هاست.
اوراق اختیار فروش تبعی یا اوراق بیمه قبلا هم وجود داشته که در مواقع لزوم منتشر می شده اند، در بیان ساده منظور بیمه کردن نماد خریداری شده تا بازه زمانی معین است. قیمتی به عنوان پایه ضمانت مشخص میشه که اگر پس از اتمام مدت ضمانت و در سررسید قیمت آن زمان نماد کمتر از قیمت پایه بود، خود دولت مابه تفاوت را می دهد.
البته نمی شود گفت که این اوراق سود دهی را تضمین کند فقط جلوی ضرر را میگیرد. این اوراق خالی از فایده نیست. همین امتشار باعث ورود سهامداران به این نمادها میشه
گرچه اوراق اختیار فروش تبعی به نوعی بیمه سهام محصوب می شود، اما امکان معاملات ثانویه بر روی آنها وجود ندارد. و خریداران صرفاً می توانند از اختیار خود استفاده کنند و قطعاً خریدار از بابت اینکه سهام را در یک دوره مشخص بالاتر از مبلغ کنونی به فروش برساند خیالش آسوده است.
اگر قیمت پایانی سهم پایه در روز ارائه بزرگتر یا مساوی قیمت اعمال باشد، اوراق اختیار فروش تبعی دارای شرایط اعمال نیست. و در صورتی از قیمت اعمال کمتر باشد، اعمال اوراق مشروط به ارائه درخواست اعمال از سوی سهامدار و از طریق کارگزاری به بورس تا ساعت ۱۳ آن روز قابل اجرا خواهد بود. و در صورت ارائه درخواست بر حسب شرایط ذیل اطلاعیه عرضه انجام خواهد شد.
اول آنکه انتقال سهم به قیمت اعمال از ارائه کننده اوراق به عرضه کننده
دوم پرداخت مبلغ مابه التفاوت قیمت اعمال و قیمت پایانی سهم پایه به دارندگان اوراق اختیار فروش تبعی
فواید اختیار فروش تبعی
بر خلاف سهام داران عمده که برای حمایت از سهامشان درصد سهامداری خود در بورس را افزایش می دهند، این نوع از اوراق باعث کاهش ریسک سرمایه گذاری و پوشش ارزش سهامشان می گردد.
اگر سهام شرکت تحت تاثیر از جو و شرایط بازار دچار افت شود اختیار فروش تبعی، شرایط امنی را برای سرمایه گذاران و حتی سرمایه گذاران خود ایجاد می کند.
همچنین از جنبه سرمایه گذاری انتشار این نوع از اوراق سبب افزایش تقاضا برای سهام و ایجاد اعتماد سرمایه گذاران به بازار خواهد شد.
از سویی باعث مدیریت ریسک برای سهامداران و ضمانت بازگشت حداقل سرمایه آنها می شود.
معایب اختیار فروش تبعی
عدم وجود بازار ثانوی
در زمان خرید این اوراق بایستی سهام دار دارای سهام پایه نیز باشد.
وجود سقف خرید برای سهام دار به معنی، محدودیت خرید برای هر کد معاملاتی
عدم قابلیت خرید و فروش و معاملاتی بر روی این اوراق در بورس
اتمام تعهد عرضه کننده این اوراق پس از گذشت تاریخ اعمال
ایجاد جو شایعات مثبت قبل از تاریخ اعمال و یا جلوگیری از اطلاعیه های منفی برای عدم کاهش قیمت
در صورت درخواست سهامدار جهت فروش سهام پایه، اگر تعداد سهام از تعداد اوراق اختیار فروش کمتر شود، اوراق اختیار فروش اضافه در پایان روز ابطال خواهد شد.
تجربه نشان داده که هرگاه هریک از بازارهای مالی در کشور با استقبال مواجه میشود متاسفانه با دخالت دولت و بسیاری از به اصطلاح کارشناسان ناآگاه مربوط و غیر مربوط مواجه شده و بازار از حالت طبیعی خود خارج شده و سرمایه های مردم عادی دچار نوسانات شدید می شود.
باسلام در این اوراق فقط عرضه اولیه با این شرایط ما می توانیم داشته باشیم چون برای حقیقی ها ضرر است
متاسفانه این اوراق رو نمیتونی تا سر رسید خرید و فروش کنی
به نظرم اگر کسی با مدیریت ریسک و سرمایه سهام بخره نیازی به این اوراق نداشته باشه/البته درکل چیز خوبی هست
دوستان اوراق تبعی
در واقع بیمه سهم هستش
و قیمت پایه اون ۱ ریال هست
و تا سررسید هم قابل فروش نیست
به کسانی که میشناشید بگید تا صف خرید درست نکنند براش
الان روی اوراق تبعی یه سهم روی ۴۳۰ ریال صف خرید درست شده
اگر ارزش سهام شرکت در راستای هیجانات منفی در بازار کاهش پیدا کند، اوراق اختیار فروش تبعی شرایط امنی را برای سرمایهگذاران ایجاد میکند.
با وجود اوراق اختیار فروش تبعی در بازار بورس، تقاضا برای سهام و ایجاد اعتماد برای سرمایهگذاران بیشتر خواهد شد.
این ابزار به عنوان بهترین روش برای مدیریت ریسک سرمایهگذاری در بورس و بازپس گرفتن حداقل سرمایه است.
با همه این تفاصیل سرمایه گزاران بزرگ سود خوبی از این معاملات میبرند و عملا ضرر و استرس برای مردم بیچاره هستش.
نصف بورس اوراق بهادار بیمه شد
یه ریسک مثل بازار ارز دیجیتال ولی سود زیادی داره .
خسته نباشید و خدا قوت واقعا کارگزاری خوبی هستید هم آمورش های خوبی در سایت قرار دادید و همه تحلیلی های کامل و جامع
اگرچه اوراق اختیار فروش تبعی به نوعی بیمه سهام محصوب می شود، اما امکان معاملات ثانویه بر روی آنها وجود ندارد. و خریداران صرفاً می توانند از اختیار خود استفاده کنند و قطعاً خریدار از بابت اینکه سهام را در یک دوره مشخص بالاتر از مبلغ کنونی به فروش برساند خیالش آسوده است.
اگر قیمت پایانی سهم پایه در روز ارائه بزرگتر یا مساوی قیمت اعمال باشد، اوراق اختیار فروش تبعی دارای شرایط اعمال نیست. و در صورتی از قیمت اعمال کمتر باشد، اعمال اوراق مشروط به ارائه درخواست اعمال از سوی سهامدار و از طریق کارگزاری به بورس تا ساعت ۱۳ آن روز قابل اجرا خواهد بود. و در صورت ارائه درخواست بر حسب شرایط ذیل اطلاعیه عرضه انجام خواهد شد.
اول آنکه انتقال سهم به قیمت اعمال از ارائه کننده اوراق به عرضه کننده
دوم پرداخت مبلغ مابه التفاوت قیمت اعمال و قیمت پایانی سهم پایه به دارندگان اوراق اختیار فروش تبعی
بر خلاف سهام داران عمده که برای حمایت از سهامشان درصد سهامداری خود در بورس را افزایش می دهند، این نوع از اوراق باعث کاهش ریسک سرمایه گذاری و پوشش ارزش سهامشان می گردد.
اگر سهام شرکت تحت تاثیر از جو و شرایط بازار دچار افت شود اختیار فروش تبعی، شرایط امنی را برای سرمایه گذاران و حتی سرمایه گذاران خود ایجاد می کند.
همچنین از جنبه سرمایه گذاری انتشار این نوع از اوراق سبب افزایش تقاضا برای سهام و ایجاد اعتماد سرمایه گذاران به بازار خواهد شد.
از سویی باعث مدیریت ریسک برای سهامداران و ضمانت بازگشت حداقل سرمایه آنها می شود.
معایب اختیار فروش تبعی
عدم وجود بازار ثانوی
در زمان خرید این اوراق بایستی سهام دار دارای سهام پایه نیز باشد.
وجود سقف خرید برای سهام دار به معنی، محدودیت خرید برای هر کد معاملاتی
عدم قابلیت خرید و فروش و معاملاتی بر روی این اوراق در بورس
اتمام تعهد عرضه کننده این اوراق پس از گذشت تاریخ اعمال
ایجاد جو شایعات مثبت قبل از تاریخ اعمال و یا جلوگیری از اطلاعیه های منفی برای عدم کاهش قیمت
در صورت درخواست سهامدار جهت فروش سهام پایه، اگر تعداد سهام از تعداد اوراق اختیار فروش کمتر شود، اوراق اختیار فروش اضافه در پایان روز ابطال خواهد شد
درحقيقت اينها مردم را دعوت به سرمايه گذاري بلندمدت ميكنند و اين امر معايبي را نيز بشرح زير دارا مي باشد.
۱- با خريد اوراق شما نميتوانيد سهام خود را قبل از سرسيد بفروشيد .
۲- مردم سرمايه گذاري در بورس را انتخاب ميكنند بدليل نقد شودندگي سريع كه با اين امر محقق نمي شود .
۳- شما هر سهمي را بخري مسلما بعد از يكسال بيشتر از قيمت خريد مي شود پس چه لزومي دارد براي اوراق هزينه كنيم .
پيشنهاد :
۱- بهتر است اوراق را از بلند مدت به ميان مدت تغيير دهند .
۲- مبلغ سررسيد بايد براي سهامدار جذابيت داشته باشد تا اقدام به خريد آن نمايد .
۳- بهتر است هماندد بيمه درصورت استفاده نشدن اوراق در سررسيد ، تمديد خودكار اعمال يا براي خريد اوراق جديد از تخفيف قابل ملاحظه اي برخوردار باشد .
سهم هایی خوبی هم از این دسته که اوراق منتشر کردند پیدا میشن
چرا برای خرید تو سیستم آگاه خطای confirmation میده؟
نمیشه خرید
سلام دوست عزیز
همکاران در حال بررسی و رفع خطای به وجود آمده هستند.
من هم نمیتونم ثبت سفارش برای تبعی ها رو انجام بدم. ارور میده. از یه کارگزاری دیگه هم امتحان کردم، باز هم مشکل وجود داره
سلام دوست عزیز
امکان خرید اوراق اختیار فروش تبعی از اوایل هفته آینده برای تمامی مشتریان در کارگزاری آگاه فراهم خواهد شد.
سلام و روز به خیر
اگه شحصی به طور مثال ۴۰۰۰ واحد از سهامی رو داشته باشه و ۸۰۰۰ عدد از اوراق اختیار فروش اون رو بخره و بعد از این که خرید اوراق انجام شد، در همون روز معاملاتی ۴۰۰۰ واحد دیگه از سهام رو بخره، این اوراق برای سهام جدید هم قابل استفاده است یا باید دوباره اوراق خریداری بشه؟
اگر در روز های آتی سهام رو بخره چه طور؟
سلام دوست عزیز
در صورتی می توانید در پایان هر روز اوراق تبعی خریداری نمائید که به همان تعداد دارایی هم داشته باشید.
رسالت اصلی بورس ایجاد بستری مناسب و رقابتی برای عرصهی تولید و شکوفایی صنعت و بخشهای متعدد تولیدی میباشد.
سلام.ممکنه توضیح دقیق بدید که برای خرید این اوراق باید چه فرمهایی توسط مشتری امضا بشه؟
لطفا توی این شرایط امکانی رو فراهم کنید که بشه به صورت غیر حضوری این کار رو انجام داد،مراجعه حضوری واقعا نامعقوله.تشکر
سلام دوست عزیز
جهت پیگیری لطفا در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش پذیرش آنلاین تماس حاصل فرمائید.
سلام.من تعدادی اوراق بهادر از چند شرکت خریداری کردم واطلاعات کافی راجع به اوراق بهادر نداشتم واین اوراقی که خریداری کردم هیچ کدوم سهمش رو نخریده بودم الان پول من هدر رفته یا تا شش ماه اینده بهم برمیگردونند
سلام دوست عزیز
جهت پیگیری لطفا در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش پذیرش آنلاین تماس حاصل فرمائید.
سلام.من الان برای نماد های وغدیر و خودرو میخوام ازین اوراق فروش تبعی بخرم،ولی هر سری میرم تو صف خرید و بم نمیرسه.داستان چیه؟
چرا برای اینا مردم صف درست میکنن خب؟
من الان از کجا بفهمم ک اوراق فروش تبعی رو خریدم یا نه؟!
سلام دوست عزیز
هر روز تعدادی سهم با قیمتی توسط ناشر عرضه می شود و به همه افراد سهم عرضه شده تعلق نمی گیرد.جهت پیگیری بیشتر لطف در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش پذیرش آنلاین تماس حاصل فرمائید.
قیمت اوراق تبعی رو چه کسی مشخص میکنه؟ در واقع چه کسی اونها رو میفروشه؟
آیا با توجه به اینکه پایین آمدن قیمت سهم، منجر به افزایش قیمت اوراق تبعی میشه، تعارض منافع به وجود نمیاد؟
به این صورت که قیمت سهم رو پایین بیارن تا بتونن اوراق رو به قیمت بالاتری بفروشن؟
سلام دوست عزیز
در حال حاظر اوراق تبعی فروش از جانب سهامدار عمده (شرکت مدنظر) تحت چهارچوب و نظارت سازمان بورس منتشر می شود و سهامداران میتونند برای خرید این اوراق اقدام کنند.فرآیند اوراق فروش تبعی به منظور جلوگیری از ضرر و زیان سهامداران در بازار بوده و تا حد زیادی از بروز همچین شرایطی در بازار جلوگیری می شود که عده ای با استفاده از اوراق تبعی کسب درامد نکنند و به همین ترتیب خیر تعارض منافعی در این پروسه بوجود نخواهد آمد.
گاهی سهم های خوبی هم داره
برای کاهش ریسک سرمایهگذاری، گزینه خوبی هست.
باسلام به کارشناسان محترم آگاه
لطفا راهنمایی بفرمائید که اگر اشتباهاً اوراق تبعی سهامی را خریدیم که سهم پایه اش رو نداریم و یا بسیار کمتر از اوراقی که خریده ایم سهم پایه داریم چگونه می توان این خرید را کنسل کرد یا متناسب با مقدار سهم پایه آنرا کاهش داد؟
سلام دوست عزیز
دستورالعمل اوراق اختیار فروش تبعی:تعداد اوراق اختیار فروش که هر فرد امکان خرید آن را دارد محدود است، حتما قبل از خرید به محدودیت روزانه و کلی آن که توسط شرکت منتشر کننده تعیین شده دقت کنید. در صورتی که خرید شما بیشتر از میزان مجاز باشد، اوراق مازاد بدون اعتبار خواهد بود و هزینه پرداخت شده به شرکت داده میشود.(چیزی به شما برگشت داده نمیشود)
در زمان خرید اوراق اختیار فروش باید مالک سهام شرکت باشید و حداکثر تعداد اوراق قابل خریداری برای شما معادل تعداد سهام شماست.
این اوراق معاملات ثانویه ندارند. در نتیجه در صورتی که آن ها را خریداری کردید امکان فروش آن ها را نخواهید داشت.
در صورتی که بعد از خرید اوراق بخشی از سهام خود را بفروشید و در نتیجهی این معامله، تعداد اوراق شما بیشتر از تعداد سهام شود، در پایان روز معاملاتی اوراق مازاد اعتبار خود را از دست میدهد و هزینهای بابت این موضوع به شما برگشت داده نخواهد شد.
در صورت تمایل به استفاده از اختیار فروش باید در روز سررسید تا قبل از اتمام مهلت تعیین شده توسط شرکت، در خواست خود را از طریق کارگزار اعلام کنید. در صورت عدم درخواست، اوراق شما باطل میشود و هیچ هزینهای بابت آن به شما برگشت داده نخواهد شد.
این اوراق تا قبل از سررسید غیر قابل معاملهاند.
در صورتی که در روز سررسید قیمت پایانی سهم، بیشتر یا مساوی قیمت اعمال باشد، به صورت خودکار اوراق اعتبار خود را از دست میدهند و نیازی به درخواست خاصی نیست.
بعد از اعمال اختیار فروش در صورتی که شرکت در پرداخت حقوق مشتری تاخیر کند، بنا به فرمولی که در زمان انتشار اوراق علام شده مبلغی تحت عنوان جریمه توسط سازمان بورس از وی دریافت و به مشتری پرداخت میشود.
در مواردی که حقوق مشتری با تاخیر پرداخت شود، سود روزشمار بر اساس فرمولی که در زمان انتشار اوراق توسط شرکت ارائه شده، به مشتری تعلق میگیرد.
برای دسترسی به متن کامل قوانین و ضوابط مربوط به این اوراق و آگاهی از سایر شرایط مثل قوانین مربوط به زمانی که سهم در روز عرضه بسته باشد، افزایش سرمایه یا توزیع سود داشته باشد و … ؛ میتوانید به دستورالعمل عرضه اوراق اختیار فروش تبعی، مصوب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه کنید.
سلام خسته نباشيد
در زمان سررسيد اوراق فروش تبعي آيا عرضه كننده ملزم به خريد سهام پايه از ما ميباشد يا اينكه فقط ما به التفاوت قيمت پاياني و قيمت اعمال رو پرداخت ميكنه.
منظورم اينه كه اگه سهم تو منفي بود بعد از اعمال اوراق تبعي مجددا بايد تو صف فروش بمونيم ؟
سپاس
سلام دوست عزیز
به صورت معامله ای نمی باشد و ناشر موظف است که مابه التفاوت را پرداخت نماید.
سلام. اگه اول اوراق رو بخریم بعد سهم پایه رو بخریم درسته یا نه؟ چون اینطور که فهمیدم اخر روز مهمه که سهام پایه از اوراق بیشتر باشه
ولی من دوروز پیش ساعت ۱۰ هبرکت۹۱۲ خریدم ساعت ۱۱ برکت خریدم ولی اوراق از پرتفو حذف شده و کلی ضرر کردم
سلام دوست عزیز
جهت پیگیری لطفا در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش پذیرش آنلاین تماس حاصل فرمائید.
خب چرا اجازه خرید این اوراق به کسی که پایه رو نداره داده میشه.الان منم خریدم و فک میکردم سهمی هست.
الان یعنی امیدی به برگشت پولم نداشته باشم
سلام دوست عزیز
لطفا جهت پیگیری مانده قابل برداشت خود با شماره ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش آنلاین تماس حاصل فرمایید.
سلام و خسته نباشید خدمت شما من تعدادی اوراق تبعی خریدم و الان بعد سه هفته بعد میخواهم سهام پایه را خریداری کنم در حالی که تاریخ سر رسید هنوز نرسیده آیا پولی که برای خرید اوراق تبعی خریداری کردم از بین رفته؟
سلام دوست عزیز
بله ، متاسفانه در صورتی که با اصل سهام (سهام پایه ) را نداشته اید و اوراق تبعی خریداری نموده اید، کل پول بابت خرید اوراق تبعی از بین رفته است.جهت پیگیری بیشتر لطفا در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش پذیرش آنلاین تماس حاصل فرمائید.
سلام من به اشتباه اوراق تبعی رو خریداری کردم در صورتی که هم پایه رو نداشتم. الان ایا من میتونم این اوراق و بفروشم؟
سلام دوست عزیز
بله ، متاسفانه در صورتی که با اصل سهام (سهام پایه ) را نداشته اید و اوراق تبعی خریداری نموده اید، کل پول بابت خرید اوراق تبعی از بین رفته است.جهت پیگیری بشتر لطفا در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۴ داخلی ۲ بخش پذیرش آنلاین تماس حاصل فرمائید.
سلام، از کجا بفهمیم که اوراق تبعی که سفارش دادیم خریداری شده؟
سلام دوست عزیز
در صورتی که اوراق اختیار تبعی را خریداری نموده باشید در سبد دارایی های آنلاین شما قابل مشاهده خواهد بود.