اندیکاتور MACD چیست؟ چه کاربردی دارد؟
- ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
- agah4
- ۳۸ نظر
- ۲۵۹۸۴ مشاهده

پیشتر در مطلب “اندیکاتور چیست و چه کاربردی دارد؟” به معرفی و توضیح اندیکاتورهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال پرداختیم. همچنین در مطالب گذشته بآشگاه بلاگ مطالبی در خصوص “اندیکاتورRSI“ و انواع و کاربردهای آن ارائه کردیم. در این مطلب سعی داریم به بررسی اندیکاتور MACD و شرح ویژگیها و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال بپردازیم.
اندیکاتور MACD چیست؟
اندیکاتور MACD نام اختصاری Moving Average Convergence Divergence است که با استفاده از ۳ میانگین متحرک به شما کمک میکند تا قدرت، جهت و شتاب یک روند صعودی یا نزولی را تشخیص دهید. این ۳ میانگین متحرک عبارتند از: میانگین متحرک ۹ روزه، میانگین متحرک ۱۲ روزه و میانگین متحرک ۲۶ روزه. این اندیکاتور از خانواده اسیلاتورها است و به کمک آن میتوان سیگنال های مختلفی دریافت کرد.
اندیکاتور MACD در پنل آساتریدرآگاه
استفاده از اندیکاتور مکدی در پنل تحلیل تکنیکال آساتریدرآگاه برای تحلیلگران امکانپذیر است.
با چند کلیک در پنل تحلیل تکنیکال آساتریدرآگاه، تحلیلگران میتوانند بهراحتی این اندیکاتور استفاده نمایند.
کافی است در صفحه اصلی سامانه در کنار اسم نماد مدنظر روی آیکن نمودار کلیک کنید تا وارد پنل تحلیل تکنیکال شوید.
طبق تصویر زیر، ابتدا روی آیکون اندیکاتورها کلیک نمایید (شماره ۱). در مرحله بعدی از لیست اندیکاتورهای نمایش دادهشده، اندیکاتور MACD را جستجو یا انتخاب کنید (شماره ۲). در مرحله آخر نمودار کوچکتری در پایین نمودار اصلی نمایش داده میشود.
همانطور که اشاره کردیم، اندیکاتور مکدی از خانواده اسیلاتورها است و بین سطح صفر دچار نوسان میشود. لازم به توضیح است برخی از مواقع، این اندیکاتور در سطح منفی و مثبت هم دارای نوسان است.
اجزای تشکیل دهنده اندیکاتور MACD
اندیکاتور مکدی از دو عامل میلهها و خط سیگنالی قرمزرنگ و خط مکدی آبیرنگ تشکیل شده است. در حالت اول وقتی میلهها از بالا به سطح صفر نزدیک میشوند، نشاندهنده حمایت از سهم و اگر میلهها از پایین به سطح صفر نزدیک شوند نشاندهنده مقاومت سهم است. بهصورت خلاصه سطح صفر در این نوع از اندیکاتور، نقش حمایتی و مقاومتی را ایفا میکند.
چگونه از اندیکاتور MACD سیگنال بگیریم؟
• همانطور که گفته شد اندیکاتور مکدی از دو بخش میلهها و خط سیگنالی تشکیل شده است. در این میان تقاطع میله ها و خط سیگنال بسیار بااهمیت است. بهبیاندیگر، هرگاه شاهد ورود خط سیگنال در محدوده مثبت به درون میله ها باشیم (در محدوده بالای سطح صفر)، میتواند نشاندهنده سیگنال خرید باشد و بالعکس؛ یعنی چنانچه خط سیگنال درون میله ها بوده و در حال خارج شدن از آن باشد، سیگنال خروج از سهم خواهد بود. در محدوده منفیها این فرآیند برعکس عمل میکند. به این معنا که اگر خط سیگنال در محدوده منفی وارد میله ها شود سیگنال فروش و اگر خط سیگنال در محدوده منفی که در حال خروج از میلهها است مشاهده شود، سیگنال خرید در نظر خواهیم گرفت.
• باید توجه داشت مطابق با تصویر زیر، سیگنال خرید زمانی صادر میشود که خط MACD (آبیرنگ) که سریعتر و حساستر است، از خط سیگنالی (قرمزرنگ) عبور کند و بالاتر از آن قرار گیرد. سیگنال فروش هم زمانی صادر میشود که خط MACD پایینتر از خط سیگنالی برود.
سیگنال خرید: دایره سبز رنگ در تصویر زیر جایی است که خط آبی خط قرمز را به سمت بالا قطع کرده و میله های هیستوگرام از فاز منفی وارد فاز مثبت شدهاند، به معنای سیگنال خرید است.
سیگنال فروش: دایره قرمزرنگ در تصویر زیر، جایی است که خط آبیرنگ خط قرمز را به سمت پایین قطع کرده و میله های هیستوگرام وارد فاز منفی شدهاند که این وضعیت نشاندهنده سیگنال فروش است.
واگرایی در اندیکاتور MACD
• گاهی اوقات در چارت سهام و نمودار اندیکاتور آن واگرایی وجود دارد. به این معنا که روی نمودار سهم، شاهد قله ای بالاتر از قله قبلی هستیم؛ اما در اندیکاتور، متناظر با همان نقطه، قله ای پایینتر از نقطه قبلی داریم و خطی که قله ها را به هم وصل میکند روی چارت سهام بهصورت صعودی و روی اندیکاتور به شکل نزولی است. این واگرایی به واگرایی منفی معروف بوده و نشاندهندهی انتهای یک روند صعودی است. برای ایجاد واگرایی منفی باید توجه داشته باشیم که حتماً قله دوم در چارت سهام تشکیل شده باشد و بعد از آن چند کندل پایینتر شکل بگیرد تا متوجه شویم که بالاترین نقطه بهعنوان قله تشکیل شده است. در بسیاری از تحلیلها افراد، واگرایی منفی را به چارتی که هنوز قله آن تشکیل نشده است نسبت میدهند؛ درحالیکه این موضوع صحیح نیست.
• چنانچه در انتهای یک روند نزولی ما کفی را ببینیم که پایینتر از کف قبلی در چارت است، اما در اندیکاتور متناظر این نقاط تشکیل شده باشد، واگرایی مثبت وجود دارد. این نوع واگرایی نشاندهندهی انتهای یک روند نزولی است. در این حالت هم باید توجه داشته باشید که بعد از آخرین نقطهای که بهعنوان کف تشخیص دادید، چند کندل به سمت بالا تشکیل شده باشد تا بتوانید بهعنوان واگرایی مثبت به آن استناد کنید.
برای آشنایی بیشتر با مفهوم واگرایی در تحلیل تکنیکال، پیشنهاد میکنیم از مطالب زیر در بلاگ بآشگاه استفاده نمایید:
• واگرایی و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال (۱)
• واگرایی و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال (۲)
سخن آخر
بهصورت کلی اندیکاتورها، دنبالکننده روندها و ابزاری کمکی برای تحلیل تکنیکال به شمار میآیند. باید توجه داشته باشیم تنها با اکتفا به یک اندیکاتور نمیتوان به موقعیت خرید و فروش قطعی رسید. این سیگنالها تنها هشداری برای توجه بیشتر به موقعیت سهام و بررسی بیشتر آن است تا با کمک این ابزار بتوان به تحلیلهای انجامشده استناد کرد. برای استفاده صحیح از اندیکاتور MACD لازم نیست فرمول و نحوه محاسبه آن را بدانید. آشنایی با نحوه کاربرد آن کافی است. برای آشنایی بیشتر با تحلیل تکنیکال و ابزارهای آن، پیشنهاد میکنیم در دورههای آموزشی تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته ثبتنام و شرکت نمایید.
macdیکی از بهترین اندیکاتورها جهت فهمیدن روند سهم است.
تشخیص روند سهام، در سهام داری اهمیت فراوان دارد.
در جهت سیگنال فروش و خرید خیلی کاربردی هست ممنون
یکی از بهترین اندیکاتور جهت فهمیدن چک کردن سابقه سهم هست
macdیکی از بهترین اندیکاتورها جهت فهمیدن روند سهم است.
ابزار کمکی خوبیه برای موقعیت شناسی سهم
چقدر سود بردم از مک دی. مرسی ازتون
توصیه من به معامله گران این است که واگرایی هیستوگرام مکدی را اصلاً لحاظ نکنند. در مورد تنظیمات اندیکاتور مکدی پیشنهاد من ۱۳،۵۰،۷ است اگر تست بگیرید خواهید دید چقدر اعتبار بیشتری به نسبت تنظیمات پیشفرض دارد. در این حالت واگرایی هیستوگرام هم قابل اعتنا است.
یکی از کاربردی ترین روش ها برای تحلیل سهام هاست. ممنون
بهترین اندیکاتور در فهمیدن روند سهم و در سیگنال خرید و فروش فوق العاده کاربردیه
استفاده از اندیکاتور مکدی در پنل تحلیل تکنیکال آساتریدرآگاه برای تحلیلگران امکانپذیر است.
خیلی عالی
یکی از بهترین اندیکاتورها جهت فهمیدن روند سهم است.
واقعا عالیه و کاربردی هست
بهترین اندیکاتور جهت گرفتن سیگنال خرید و فروش است اما باید در کنار rsi و cci استفاده شود
سیگنال فروش و خرید خیلی کاربردی هستش
مشکلش تاخیر سیگناله. مکدی تاخیر داره
سپاس عالی بود با تشکر سیگنال خرید و فروش خیلی عالی و مفید و کار آمد است
من هم برای تشخیص واگرایی ها و تایید سیگنال ازش استفاده میکنم
اندیکاتور خیلی خوبیه، اما برای تشخیص واگرایی باید نکات تکمیلی استفاده از این اندیکاتور رو یاد گرفت. بعضی وقتا هست که اصطلاحا واگرایی Fail می شه و شاهد ادامه روندهستیم.
استفاده از اندیکاتور ها برای سیگنال خرید و فروش کمک میکنه
با یکم دقت میشه نقطه ورود و خروج را در سهم تشخیص داد
اندیکاتور خوبیه برای تعیین روند سهم ولی به تنهایی کامل نیست بهتره همراه با stochrsi بکار ببرین
یکی از کاربردی ترین روش ها برای تحلیل سهام هاست ومن هم برای تشخیص واگرایی ها و تایید سیگنال ازش استفاده میکنم.
یکی از بهترین اندیکاتورها جهت فهمیدن روند سهم است در صورتی که در کنار rsi استفاده شود
اندیکاتور جالبی هست برای شناخت معامله
macdیکی از بهترین اندیکاتورها جهت فهمیدن روند سهم است.
خیلی اندیکاتور کاربردی هست برا سیگنال گیری عالیه
يكي از مهمترين انديكاتورهاست، بابت توضيحات خوب سپاسگذارم.
یکی از بهترین اندیکاتورها جهت فهمیدن سابقه و شرايط فعلي سهم هست
یکی از بهترین و کاربردی ترین اندیکاتورها جهت فهمیدن روند سهم و سیگنال گیری اندیکاتور macd است.
اوسیلاتور خوبه. هر چند من نسخه قدیمی اش را بیشتر می پسندم و اگاه هم همونو گذاشته تو قسمت تکنیکال ش اما حتما باید توجه کنیم فقط این اوسیلاتور تایید کننده است نه سینگال ده.و دوستان باید به عنوان تایید دیدگاه خودشون استفاده کنن.
پیروز و پر سود باشید
یا حق
كمك به سرمايه گذاري عاقلانه
من در بیشتر تحلیل ها از این اسیلاتور استفاده میکنم
دقیقا.
من روی چندتا سهمي که خرید و فروش داشتم،این نمودار رو بررسی کردم.نقطه ورود و خروج سهم رو به درستی میتونیم تشخیص بدیم.خیلی کاربردیه .
الان ناراحت هستم که چرا زودتر از این نمودار که آگاه تو پنل برای ما قرار داده استفاده نکردم
MACD رو بهتره با RSI با هم استفاده کرد
اینجوری نتیجه بهتری میده
اندیکتور مک دی نقش بسیار مهمی در سیگنال خرید و فروش دارد . ممنون از شما
بدون شک یکی از دو اندیکاتور سیگنالدهی تکنیکالی برتر در کنار ار اس ای همین مک دی است
برای سیگنال خرید خیلی مفید هست
میانگین متحرک همگرا واگرا، از شاخصهای تحلیل تکنیکی مورد استفاده در برآورد قیمتهای سهام سرمایه میباشد، که برای پیشبینی ادامه یا شکست روند بکار گرفته میشود. این شاخص که معمولاً به صورت سریهای زمانی ۱۲ و ۲۶ روزه بررسی میشود، با توجه به همگرایی و واگرایی بین نمودار قیمت و نماگر تفسیر میشود.
تشکر از شما که همیشه بفکر مشتریان میباشید.